一人一個不值一遊歐洲國家

417 回覆
78 Like 710 Dislike
比利時
垃撚圾
好味
好有米
但係意大利人係歐洲版支那人
柏林我覺得唔錯喎
暫時荷蘭最高質
同意,無乜教養,唔等人落車就已經想衝入車,火車對面坐夠膽死伸對腳去到我個位下面。打噴嚏咳無人會掩口。
食物真係歐洲黎講算好好 但係人民質素真係好趕客
圖?
我而家都係布魯塞爾 好悶
而家去到瑞士
不值既價值個個唔同,明明就好多野睇,好有地道文化去見識,但有人話太多人就變左唔值得去大有人在。
有地方好有歴史,但有人話污穢落後又變左唔值得去。真係乜定義都有
黎緊6月會去Modolva 摩爾多亞
不知幾有特色入面有個蘇聯遺留嘅de facto state
所以話,其實有心遊覽度度都值得去
心態問題
有邊到唔洗顧住自己財物
德國真係唔多掂,尤其食物又貴又唔好食
Lisbon 邊撚度靚?你話pena Palace 靚我都算
比利時
打仗炸到爛鳩晒
呢方面意粉簡直係守護文明足跡嘅英雄
去左七八個歐洲國家,已經冇乜動力再去旅行,一係就教堂,一係啲野又唔係好食,一係就唔知邊撚到示威恐襲,二黎又要成日擔心自己啲證件財物你估真係好撚好玩咩,個個香港人諗到歐洲係天堂咁撚野,有時仲覺得衰撚過中國,仆你個街亞洲啲國家旅行黎講屌打歐洲啦

利申:歐洲留學撚
比利時 盧森堡
俾歐洲撚做weekend trip 都ok
坐長途機去就不了

英國淨係去過倫敦
但真係諗唔倒仲有咩吸引
吓,我遇過既Russian 都好nice 喎,覺得佢地只係外冷內熱,同埋英文唔太好,有次係Kaliningrad 搭長途巴士去波蘭,我去錯左巴士站,有個司機講俄文然後我大約get 到我去錯左站,兩個巴士站都隔好遠,要搭的士,我正想call 車既時候,佢指住佢架旅遊巴,叫我上車,佢車我去返另一個巴士站,餐廳,車站既staff 普遍都好helpful ,所以去完之後對呢個國家印象幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞