一人一個不值一遊歐洲國家

417 回覆
78 Like 710 Dislike
個個國家都值得去
個個國家都有自己特色
就算啲小國冇咩特別出名景點
享受吓個休閒氣氛
搵個公園坐下chill吓
去餐廳飲杯野
咁又一日
不知幾嘆
樓主都係去深圳算喇 啲樓又新又高 千年肉加一滴香岩曬口味
文藝復興 古羅馬呢啲影響歐洲甚至世界深遠既野都係曬大利
三大宗教其一總部都係到
咁都話冇野睇
去係可以去,但唔好有太大期望同預好多時間。

正如上面有巴打講,你對佢既歷史有認識先會有興趣,但作為一般遊客又唔打算深入了解既,你預半日到一日好啦。最好就係搭火車路過,停四五個鐘再出發嗰隻。

上面講緊 Brussels ,luxemburg 我唔太認識所以唔講。
去Gibraltar la包你話正
去山區靚到仆街wo 水又特別好飲
安唔安全呀? 愈南又愈窮
唔計叫雞 烏克蘭真心無野可以睇
除左hallstatt 狗也不屌其他地方
野食又難食
好似得切爾諾貝爾
咁民族特性唔會同人笑
就好似日本人民族特性好有禮貌咁
立陶源冇乜特色 不過好舒服好平淡
已經打算搵夠錢餓唔死 就去嗰邊歸隱田園
Kiev係少啲,始終俾蘇聯洗禮過

第二啲城市例如Odessa, Lviv 會好啲
我都係
不過都叫搭過船出海睇blue grotto
西班牙先係
城市黎講一定係düsseldorf
真心,去其他歐洲國家試完地道菜覺得唔啱,都係會搵返意大利菜調劑返
見咁多人吹奏意大利 忍唔住要講返句
意大利真係全世界種族歧視 尤其係對亞洲人 最差嘅地方
排外一定比起法國/巴黎差好多倍 只不過無巴黎佬做到咁obvious

尤其可能大部分去嘅華人/巴絲都聽唔明意大利文
所以未必知班友up乜鳩

不過我 前前後後係意大利 留過兩個星期
居然係可以每日都有起碼十次八次係街比人叫 ‘cinese cinese'
又或者用手指拉長對眼 扮亞洲人
再唔係就幾條友係度扮講中文 ching chang chong
餐廳侍應 舖頭sales 都係咁
同埋有睇開波嘅都應該會知
意甲d fans成日都比人話racist

雖然班友唔會真係打你 或者人身攻擊
不過成個感覺就係勁唔舒服
羅馬古蹟 山城 古鎮 小島 又唔係得意大利有
寧願去土耳其 斯洛文尼亞 希臘 西班牙 都唔想益班意粉佬
法國劣評如潮
全世界種族歧視最嚴重
一定係意大利同澳洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞