一人一個不值一遊歐洲國家

417 回覆
78 Like 710 Dislike
有冇巴絲打去過馬爾他?
最近去過覺得個到正到仆街
用歐羅但物價仲平過意大利
舊英國殖民地 有少少感覺好似翻左香港
有地中海建築 自然海蝕洞 古蹟 同沙灘
小數去完想再去多次既歐洲國家
果次我都去得好急冇行球場以外嘅地方,趕往搭5點火車番羅馬
係歐洲出世同長大
我覺得每一度都好值得一遊
你最多係因為生活方式唔同而覺得悶
但其實每個地方嘅文化都唔同
樓上有人話意大利人係歐洲嘅蝗
其實係真
佢地好鐘意打尖又嘈,但熟咗後成日請你食飯又好樂意幫你
同蝗一樣,至少我遇到嘅蝗都係咁
其實去歐洲去到好似copy返旅行團咁就冇意思
咁你去邊都會悶
至於治安
愈鄉村嘅地愈安全
上次去酒莊跌咗個銀包,佢地都幫我keep住等我返去攞
所以比較推薦大家自駕遊
之前都有去埋俄羅斯
感覺好好,又多美食
但我覺得俄羅斯係對亞洲女仔比較好啲
所以我自己去都冇乜特別大問題
買早餐個收銀唔識聽英文都有人幫我做翻譯
後生嘅都普遍識英文
會邀請你一齊去食飯落bar

趁呢啲地方唔多遊客好去
去過 勁舒服
好多意大利車落嚟
未去過但睇過大陸一本專講馬爾他ge旅遊書 好想去
以一個面績大約等同兩個大嶼山大ge國家黎講 馬爾他都幾屈機
有海灘 有自然風光(探洞) 中世紀古蹟 又近意大利 多意菜 野食唔會太差 酒都唔差 又可以用英文溝通
摩爾多瓦好窮 葡萄酒幾出名 d女女幾靚 連登仔可以考慮過去娶件
睇黎樓主適合留係香港食大家樂同行深水埗,有時間就係屋企睇TVB大陸劇
山長水遠 洗幾皮 只係為咗個半秒
屌你不如打飛機算啦 起馬都wow到幾秒
我去嗰時azure window已經消失咗
去個邊叫雞
下個月會去 好多人都話正 專登拖長留5日
日日大麻 跟住叫雞
More
兩個月歐洲,最不值得去之選係丹麥
去過31個歐洲國家
暫時覺得各有特色 唔會完全話不值一遊
依兩間都好好食 我都隔日食
條女個樣。。。
成個歐洲比你地講哂 仲咩地方好去
打算下次旅行去荷蘭,仲諗緊去唔去埋比利時同盧森堡,睇黎不了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞