一人一個不值一遊歐洲國家

417 回覆
78 Like 710 Dislike
https://youtu.be/yf7MvmwF-eU
台灣人既波蘭老婆

仲有陳家洛都係
好多人反駁話 好自由好舒服好寧靜

其實玩多陣都覺得悶啦
國家諗唔到 城市就一定係巴黎 屌你老母
南法正好多
羅馬文明
岩search陳家洛女兒,預計到如果我生個女會係咩樣
自由同舒服係唔會厭
香港人比物質縱壞晒
唔睇古蹟,唔喜歡 Hea,咁你去 希臘 同 Santorini 做乜??_

反而雅典市內感覺有 d 殘舊,部份地方仲有 d 砂塵滾滾既感覺,以為自己去左西部片場…
2: 試下去北歐
食撚到樓豬發癲
賊仔多到明搶,
D 意粉難食到無輪仲要好貴
利申十年前
佢哋係慣咗對陌生人poker face,喺街見到個笑面迎人嘅會覺得佢係傻仔
講relax
lucca真係好撚正
城牆嗰條路靚到
喺嗰9hea成個晏奏都唔會覺悶
可唔可以講多d黎緊會去
全部歐洲國家 屌佢老未全部個腦淨係諗住點昆遊客錢 態度又差 睇唔起Asian 東歐最撚衰 死俄仔就點都唔洗講 出哂名on9 歐洲人都唔中意佢地
其實德國如果唔嫌悶少少,真係大部份地區都唔錯。

建築物靚,景點都算集中同埋交通尚算方便。

消費響歐洲區黎講算合理水平,對於背包客黎講算係幾友善,超市購物平靚正,煮都懶煮就直頭去超市買隻豬手加枝啤酒,食得晒會飽死既份量都唔使 10 Euro。

如果撞啱日子(如啤酒節),仲有好多地方有特殊 event,臨近聖誕仲有市集,唔買野,齋去睇下食下野都好開心。

個人推薦法蘭克福附近既羅騰堡,食、住、行都非常良好既地方,係交通麻煩 d。
覺得意大利唔好係咪因為你未夠Budget去..每餐肯比人頭40歐,唔好去最熱門景點隔離個D餐廳,90%都會好撚好食。

英國食野真係出事,因為得D貴野好食,你玩窮遊預日日食垃圾。
lm
我都係講英文
可能真係你黑仔
瑞士 日日冇野好食
留名
去過10個歐洲國家,覺得意大利係top3
去london 最後日日都係breakfast + pret a manger + doner 日日咁三餐
係囉 去之前應該都瞭解下個度有咩 啱自己先去呀
以前細個覺得PRET都好貴
英國D Doner好正,返到香港仲未搵到一間Doner係食得入口。
法國,上次去巴黎,除咗市中心,好多地方都又舊又污髒
不過D地標係真係幾靚嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞