一人一個不值一遊歐洲國家

417 回覆
78 Like 710 Dislike
我有睇啊,佢拍得幾好

不過真係冇咩動力去Moldova
其實係識唔識揾餐廳姐。食過全意大利最正嘅 pizza 都唔洗 €5
有咩景、建築同文化嘢睇?

烏克蘭都多靚女,亦都多唔同嘢睇
試過跟團, 入境果陣領隊係最頭指示團友排隊, 點知d俄佬應該嫌佢麻煩搞搞震, 佢過關之後叫佢去一邊罸企

其餘26個團友企係出境等左佢半粒鐘
其實法國人同英國有世仇,佢地唔中意講英文正如我地唔中意講普通話一樣,去得就除非你識法文,如果唔係就剩係google translate啦
意大利菜可以話係世界美食之巔 咁都難食
意大利一定係最值一遊既地方之一
野又勁好食,屌打其他國家
Brussels 真係好多垃圾,又污糟
上面講話分到你係日本人我就唔信。
不過如果你話分到大陸人再加強搜查就幾可信。
文化水平低嘅人唔好去歐洲啦
Soup cafe
係差唔多啦,一般遊客去一般既遊客區,好正路。唔好立亂去 d 非遊客區打攪當地人,除非你真係有信心可以同當地人打成一片。

羅騰堡雖然遊客 feel 濃少少,但個景真係唔錯同埋保存得幾好。而且使費仲出乎意料地平。

一般民宿 30 euro 包早餐,晚飯 25 euro 左右,以遊客區消費黎講算係價廉物美,所以我每次見親有人講法蘭克福就推薦佢地去。
芬蘭啊屌
意大利旅行性價比最高 景點多 靚景多 威尼斯 五漁村 佛羅倫斯 羅馬 米蘭 西西里島 聖托里尼

我去咗兩次都未行哂
聖托記錯咗地方
德國
除左FKK,其餘不值一提
上次世界盃去好撚正,啲人都幾nice,係聽唔明英文
一定係倫敦
講金碧輝煌又唔夠巴黎嚟
想睇歷史又比柏林屌打
而且眾所鳩知英國出名物價唔平兼劣食
Moscow 啲人cool但正常,St. Petersburg啲人望落唔cool但賊眉賊眼d
得聖誕老人村同等極光

上面巴打話夏天去睇湖
有無去法拉利館
有無去米蘭球場
有無去威尼斯
咁都話無野玩你留喺屋企咪side錢啦屌
世界盃去過 無乜野喎
無遇過黑面 有次去食野
個侍應仲好好服務
我地問佢(英文)d牛扒有咩唔同
個侍應笑住佢d英文麻麻
但都好比心機講

我覺得大家覺得俄羅斯西口西面係因為佢地d英文真係差 溝通唔到
比利時,去完布魯塞爾覺得好似難民區,以為去左非洲
法國
垃圾國家
懶人+nigga
唔通非洲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞