[熱到爆炸] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (25)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Light brown 深一度夠準確未
Taylor
似灰色
我會叫榛子色
誠意之作喇
想問ching邊到入手
LH應該有 見佢有post過
想買對 Monk Strap shoes
$1000-$2000 左右有冇咩牌子可以留意下
未著過tlb 想問佢相比gc嘅size偏大定偏細 以前去LH買鞋 佢地基本上唔入我碼
都係meermin
好似係上網買?
冇得試咁
之前香港有trunk show
不過meermin 係true to size
對腳唔係窄長而薄既話,你最好諗諗先
又橫 又厚身 唔敢就咁唔試上網買

心思思又想買 依對定CJ好
Cj啦
呢個價位可能Berwick囉,鞋型唔太優雅但的確比較適合亞洲腳(比起meermin)
有冇巴打係HOAX買過鞋
有冇伏
LH 有 上網運又得
你呢個greyish brown (mid to dark) 啦已經
Light brown邊有咁深色⋯⋯
布同suede要去到下圖咁先算得上淺啡啦
有冇得分享下Cavendish啲quality?

見依對Loake都幾靚 係咁多tasseled loafer當中得佢嗰樣最似Cavendish (平一倍) 而且嗰last都算舒服 fit前掌又唔算好甩後爭 (未試Cavendish)

btw 已買unlined harvard II 所以先諗緊試下其他牌子 唔想買死CJ 求意見
Brooks Brothers 有 Alden Tassel Loafer清貨價
用BC1818 Code再八五折
買過 好記得當時連goodyear welted都未認識 揀緊黑色cap toe oxford 當時花多眼亂 睇得出有分別但唔清楚自己想要咩
有一個mk sales就走埋嚟同我講:「如果唔識揀就揀最貴果對啦,將來睇返就一定唔會後悔。」聽到我O撚左咀 所以我決定走

但隔咗幾個月都有幫襯過 買左對Berwick
Alden Brown Suede Tassel 係正 但Aberdeen last真係著唔到 太唔舒服
咁CJ啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞