[熱到爆炸] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (25)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
岩岩上網search 好似淨係見到Berwick 香港有代理,其他牌子邊度有得買?
Berwick/TLB - LH
Carmina - Armoury
其他上網訂

呢期Löf & Tung Unlined唔錯
Tricker唔係都係呢個range咩
返左1 batch only
Trickers 香港冇代理賣loafer
Sizing點搞
尖沙咀有間會係Herring訂再賣比客
有錢急要貨咪即場試岩拎走
或者....
無了
預算 $12000 做three pieces 去邊一間好? Thanks!
睇置頂
留意越貴既西裝手工貴越高
對布有特別要求可能要自降一個Tier
houses
不了
Thx, GY 同 AC 差別大不大?
行上去問下 摸下布 睇下邊間岩你
12000話貴唔貴 話平唔平
同埋有時同一隻布兩間價都差好遠
GY吧
講左好耐幾年退休
唔係想倒米 但想問下其實呢d鋪既style其實會唔會唔係幾啱後生一輩 利申未整過呢幾間
咁睇嚟你仲未知道咩叫好嘢
GY 好D
都係想知多d 洗唔洗一黎就話人唔識野 手工呢d我真心唔識睇我認 但係style呢d各花入各眼 都係純粹問一句會唔會唔啱後生仔既style姐 洗唔洗瘋狂負皮

GY上網想搵張成品圖了解下style都唔易搵 AC得罪講句 d西裝就咁睇相真係唔係特別中意 恤衫我都有整過 係真心靚 但西裝我唔會比呢個價錢去試
隔過晒online價錢 連埋運費最後都只係平T記兩舊水...

無知一問 T記係咪從來都唔會做sale
尤其是classic cj款
其實都睇你自己想點裁
GY上過手嘅liverano/ orazio luciano/ Dalcuore數之不盡啦
直接去GY鋪頭睇下,你可能會搵到好多意大利靚衫
vip 10%off
通常sale 都係d odd size 倉底 野 ga 啦
想入對cj whisky shell harvard II
年尾可能會去一轉london,唔知係果邊買會唔會平多啲,定係係T記買算,早買早享受
我唔知London會唔會做返官網嗰價 但係可以幫你話下
退左税£516 大概$5340
T記9折左都要$5850
平$500多

不如師兄幫我買埋一對cavendish
計*下

不過首先 英國要有你碼
12/26 Boxing Day Sale可能有,舊年我5月照買算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞