[熱到爆炸] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (25)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
可以參考下大神chad park
唔like呢個腰 (唔係講緊柒park)
其實有機會係影相問題,L&L做褲麻麻就公認架喇⋯⋯但件褸我覺得係因為高炒先睇落咁。見過佢著呢套,現實中佢啲衫望落唔係咁。

所以我先話唔like樓上果件

題外話
我唔明點解佢ig成日要遮住自己塊面
其實果件我見過真身,上次打邊爐佢就係著果套,我覺得應該係影得衰

題外話
佢好似唔鐘意出樣
focus係套衫上面 唔係要你注意佢個人放唔放個樣其實無乜關係
Dream 係咪淨係做full canvas
Cut咗個頭咪得囉
出哂sticker貼住,我又唔理解係乜心態
Suitsupply>fascino? 其實想買件navy返工用
Yes
期待新suit
第一次整聽講會有好大出入
點大出入
第一次整bespoke可能咩都唔識表達
不過都期待成品
最近我第一套正式bespoke去左db整左一套 (唔計啲濕9 so call "bespoke")
ricky 哥真係可以carry 到我,俾到好多有用嘅advise
1st fitting, 睇落都clean,但我話個膊有啲唔舒服,佢都幫我搵到個問題喺邊
Ricky唔會伏鳩你
只要你唔好伏鳩自己
同意
我果個情況
去美麗都/其他"so call bespoke" 都會話冇問題迫我收貨
muji linen jacket?
木鞋撐有蚤可以點搞 ?
想問j.fitzpatrick呢個牌子評價
好似唔錯咁
見佢個官網做緊特價, $246usd 一對double monk岩size又唔使等pre-order, 瞎衝左
我有對double monk 應該同你訂個對一樣款 個last好似偏大 我自己個陣衝動訂左uk11/us12 但係衣家要加鞋墊都仲係鬆利申meermin uk11, cj337 uk10.5
完全明...我有對church大過頭, 加左墊都係鬆, 最大鑊係vamp D摺痕唔好睇
有無師兄試過 cheaney 125?
有無師兄知道如果上網買fresco 布 3.3碼 = 幾多米?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞