[熱到爆炸] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (25)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Crootsengland同loake嘅皮帶,邊個抵玩d
要skip leg day
不如你下次試下影埋上身,條褲靚唔靚睇整體身型比例。淨影下身放到勁闊實靚架,但擺埋上身可能又唔啱比例。
最後係M&S 買左套Hopsack
但係想改短少少褲腳 巴打們唔係Tailor made既話通常拎去邊改
九龍尖沙咀一帶有無介紹?
其實喺ms 買點解唔喺ms 改埋?
我自己上網買嘅褲都係普通街市改衫鋪改短,反腳都可以幫我做埋
有錢真好
有冇人想夾meermin運費?
想買對unlined loafer
想問下各巴打點樣保養cordovan shoes?
要用番cordovan shoe cream定普通牛皮既cream都得?
唔捨得淨係買盒burgundy for specific呢一對
用左兩舊幾水買左大大罐VSC
calf 呀shell 呀咩都用佢
大家brooks brother loafer出左貨未
我自己覺得如果套野都整左一段時間既話
咁而家幫手改要收返工錢都好合理既

唔係A做到就要話B唔肯做就係好差仲要永不錄用
我覺得師傅本身收200之後收150係買你怕而唔係海鮮價
買唔到
請問有無師兄有扁平足,不過有想夏天又想着loafer
我去咗T 記試咗幾款,側邊啲肉都係會jit 出嚟 跟住去埋H 記都冇咩款啱 ,求好介紹

同埋本身諗住買對cheaney 125 double monk strap 返工,各位師兄點睇,
本身著開loake 1880 不過好似近年quality 麻麻地,同埋聽朋友講,用Herring佢知道係用代運會寄啲次貨,因為知道退貨機會好細
C&J囉
師兄好靚仔
梗係買neutral養patina
Alden Grant Last Loafer
或者你預大入面擺墊托起Arch,Superfeet幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞