[熱到爆炸] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (25)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
冇睇開alden,好奇問下,其實一對cigar tanker book要幾錢
美國個邊RARE SHELL定價應該900USD -1000USD 未連稅同運左右
T記自己都賣成10000HKD咁上下
街外人炒RARE SHELL MAKE UP去14000HKD
Shirt 有咩成品睇....
style details位點都有掛
小弟平時做開Cd rom..今次次岩岩拎完件恤衫想咁多位指教有咩位可以再執執
下次可以改進下#b

個人偏好黎講 唔繡字 同埋 咁冇特色既鈕
你真係單純地想要件岩身先去整恤衫?
介唔介意講多D點為之特別既鈕?佢同我講左係mop
好貴
如果「有特色」= 對比色嘅膠鈕-> 不了
繡字-> 有d老土,尤其係袖口位

一件恤衫如果 啱身,collar靚,用靚布,靚mop鈕 己經夠曬啦,更何況正式場合會著褸
今日去試衫都求其影咗張
我身型要買到fit size 基本上係無可能
我覺得呢d鴛鴦色真係好怪
尤其係唔著褸
其實我想個Collar roll d 活 d諗緊可以下次點同師傳講…定係要整夠4寸…依家3.25寸
平時係office 會著返褸
其實呢樣同佢用咩樸有關,間間唔同,未必做到你要個效果
我想問係咪姐係佢Collar有無fused? 因為今次我叫佢係No fused collar

牛肉乾巴…指教下我下次可以留意咩可以再做好D
金鷹也可一試
其實好似關入面塊樸事....都係一分錢一分貨等其他巴打補充

我覺得鈕就無乜好講 一定係MOP 不過厚鈕同薄鈕就睇跟咩布

繡字繡係衫內側都靚既...但我就未繡過 手工好d既鋪頭都可以一試 都係手工野黎既

恤衫係咪話唔同鋪真係咁大分別呢 我又真係唔覺 當然差個d一睇就睇得出 但你話肯比得起錢 去d好d既鋪 用TM整 我自己覺得唔會差別大得去邊

至於你話手工都係睇個d車線位 一吋2X針 鈕扣位靚唔靚 個d真係交返比明眼人 我覺得DB整出黎都靚既 當然AC更靚 但係無得比 價錢唔同級 AC個幾件真係好正 塊樸靚 手工靚 無得挑剔 之前都有同frd去新A記訂 新A記話自己d針仲密過AC 我自己就未試過 有興趣既巴打都可以一試
靚fused好過non fused呀 警世
金鷹做唔做CMT 你賣個塊布我都未整
謝謝啊ching
Fascino 用樹脂鈕
下次都係搵返DB整
關於布嗰方面,for返工用途嘅布我認同外觀上差別未必太明顯,而件衫好唔好睇某程度上taste (eg 同西裝及accessories嗰mix and match) 重要過價錢,given that 塊布本身有一定質素

但係始終塊布係身上磨十幾個鐘,著得舒服d人都開心d啊
就算MOP都可以差好遠
(例如R記所謂嘅MOP鈕 vs 五、六蚊粒嘅鈕)
放工比人踩咗腳定唔知刮到邊
係咪無得救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞