諗換樓 元朗區

413 回覆
2 Like 10 Dislike
屯門元朗天水圍,主要交通工具係輕鐵,這是事實,如果呢3個區以駁一程車黎講,我自己覺得輕鐵好啲
但你要接受到舊同人多囉
要四正嘅屋苑如奧運又買唔起
除非工作地點好有需要eg鰂魚涌
否則真係新界好住
依家屯元又發展得唔錯,無乜必要放假出市區
就算要出有西鐵又唔係話咁唔方便

利申以前喺九龍灣大
打死都唔會搬返出去
除非中左六合彩有錢買九龍塘
其實樓上都有人講,元朗近西鐵站既,全部都舊舊地,新少少既就遠離西鐵站,所以我覺得屯門好少少
除左返工出市區,放假係唔會出去
只係區內交通啫
出市區都係巴士或者k車轉鐵
無喇,有蓋一定>2000
元朗近西鐵好多都新樓
屯門先至舊
元朗多新樓
有無安達臣果邊咁恐怖先?
我之前睇隔離post睇到毛管動
推到第二個貼時我已經唔夠膽去睇
個個都話要西鐵 又嫌新元中舊 midtown貴
采葉庭真係被低估得好緊要
我買之前 睇過哂yoho1 新元中 譽88 雍翠
最後都係買采葉庭 雖然附近無野食 但叫外賣咪一樣
想食遠d 叫Deliveroo
出左屋苑 6分鐘行到出去巴士站 又唔似yoho上車咁無哂位
一出去就大欖 試過最快旺角20分鐘到
3房唔洗800 2房600幾 早排600以下買到

我就接火棒既 但我又唔擔心 反正自住
遲下同老婆人工高d就搬荃灣沙田
世宙兩房冇露台 好實用喎
朗8夜晚好靜
我太太心儀雍翠三房套連車位
管理費好貴同埋我鍾意屋苑管理
果到周圍餐廳 又嘈又臭
返工搭車行勁遠
樓下茶記佳寶
對面雞竇
不了
有睇過采葉 個積唔錯
如果唔係個業主on99係咁玩野,想賣又唔買
我應該買左呢度
雍翠得兩座圍住可能你唔當屋苑啦,不過記得管理費唔駛$3 喎

可能我一係揸車一係西鐵,無乜搭車問題

餐廳好順景果邊就多
雍翠無記錯樓下好似係垃圾站
我上年年中買 果陣都唔多盤放
有一兩間擺明企硬唔肯減
盤少係臭串d
雍翠對面係消防局/學校

最近既食肆係糖水店松記係建輝樓下
行去元西要成20-25分鐘
利申:日日行緊
朗8真心好住 又唔嘈 1秒跳落去就係西鐵 遲d仲有朗城滙 唔知有無商場仔 有既話可以得閒行過去食下飯買下野 但又唔會嘈到我呢邊
唯一敗點係在於出邊個閘好似放狗咁
又矮又要企個實q係到 次次都要係佢
面前拍卡先肯放你入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞