諗換樓 元朗區

413 回覆
2 Like 10 Dislike
首期唔多,暫時yoho1岩心水,依家最細間咩價位?
有冇巴絲睇緊yoho
住緊朗8
我只對比離地鐵10分鐘內既樓

尚悅<世宙<yoho1<朗城,朗8<midtown

尚悅:
缺點: 行去地鐵要超過10分鐘,途中日曬雨林,開側奇怪,中間有村屋係屋苑入面
優點: 平
世宙:
缺點: 附近太雜, 去地鐵無天橋,落雨日曬雨林
優點: 附近民生野齊全,算近地鐵
yoho1:
缺點: 離地鐵遠,樓齡舊
優點: yoho社區,上車之選
朗城:
缺點: 大型垃圾站上蓋,樓望樓,嘈
優點: 最近地鐵站,正上蓋,旁邊有小型商場,配套齊
朗8:
缺點: 隔離虹方日日幻彩fing香江,工業區人口出入都要經佢
優點: 上蓋但有條橋隔一隔無咁嘈,靜中帶旺,東頭工業區轉商住區,直接受惠
midtown:
缺點: 行去地鐵唔算近,開始舊
優點: 樓下大商場,會所大
Yoho1樓內外都少殘,要諗清楚賺價蝕裝修
Midtown掂,但價位會高D,有機會摸頂
GRANDYOHO
朗城匯尺價唔算貴啦
買park yoho就坐硬艇
驚窮既今日唔買,第日要買大灣區
點計尚悦同地鐵站10分鐘距離?
可能要15分鐘,對唔住,我報大數
仲舊到仆街
俾到Yoho兩房首期
基本上其他屋苑兩房首期都俾到
采業譽88朗晴呢推SHK盤都係附近
但相同價錢呎數多最少100呎

個人覺得一係再俾多少少買yoho mid
一係就買鄰近SHK屋苑
Yoho 1都差不多廿年,唔值呢個價
Yoho mid term is the best , but very exp ...
采葉庭
管理費平 有內園 新鴻基 18年樓
6-8分鐘路程 有巴士西鐵揀
利申 住緊
Yoho 1期性價比最,yoho系,仲要有橋過對面商場,屋苑環境又靜啲。

利申:住2期
yoho1先係好野
真。yoho
開則又靚又實用
行商場段路好好行
環境比mid term向北 GY靜
近雞地方便
性價比之最

但2期除左向公路都好靚
尚豪庭?
百貨應百客
如果你用yoho系行先,一定係一期性價比高
但放眼周邊,用相同價錢買到大100呎既SHK樓,我就揀後者

我自己就一係yoho mid起標
Yoho mid真心正
真心想換間譽88 三房住, 8xx 萬有三房套廁,行到西鐵站

但見佢5 蚊管理費又係痴線d
如果搵到向正南就仲正
yoho1 係舊,但仲係有質素,
同意上面巴打講,地點靜啲,有私家天橋入yoho mall, 然後直入西鐵,食飯近雞地唔洗講

mid town係正,但買唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞