諗換樓 元朗區

413 回覆
2 Like 10 Dislike
十八鄉路行過見到有個新世界盤準備起,有無巴打知
除非低層姐,媽橫路我行開都聞唔到
世宙絕對唔會考慮 成個屋苑同隔離公屋完全無分別
樓下商鋪賣左比散客 散完貨就算 成街道友都入到個屋苑
加上對面成條街都係企街 雜到仆街 根本唔值私樓價錢
唔考慮世宙最主要係偽鐵路盤
試下黃雨行去朗屏站吖
加你濕

反而朗8真係有條橋去,雖然都有少少位要要傘
park yoho環境一流 世外桃園咁 適合退休人士
有車先方便 始終遠離市中心
實地去睇下,有小巴接受到環境係幾好
係近電纜爭啲啲
佢入面好靚 交通搬得去果度都預左要搭多程車
但啲業主講話7分鐘出到荃灣西
Park yoho無上面既人講到咁差
會所有餐廳商場有超市係果度買日用品唔難
逢3個字有車出元朗一定有位坐,遲d有m68出荃灣
價錢又唔算太貴兩房而家做緊14-15一呎左右
管理費仲係3.8一呎
我覺得算係咁啦
朗8好就好在唔離,近鐵囉, 但食野都要行出去大馬路搵
不如試鋤四百幾呎嗰隻兩房,仲大機會執到筍貨
433同461個分別係窗台同露台

上年個價好飄,由六百頭到七百頭都有,真係好睇運氣同牙力

利伸,上年六百尾放咗。嗰陣個市勁旺,星期六日好多人睇樓,但真係岀價其實唔係好多,反而見人哋393啲單位賣得仲快
而家仲邊鋤到
其實前海係想駁去大嶼山

高鐵又直通西九

大西北雖然近強國,但啲基建都唔係好關佢事咁

最有潛力我覺得係北環線同洪水橋

衣食住行最好就一定係yoho系列
唔計真豪宅,香港真係冇乜屋苑靚得過park yoho
屋苑就喺濕地入面呢點已經好正

但真係遠到pk
7分鐘出到去我乜柒都得
Yoho 1 我有錢都唔會買
2期都會,不過開始舊
對比朗8
Park yoho 同朗8 16年賣緊11-12k尺
而家二手一個13k, 一個16-17k
加州花園 性價比高
無錦繡咁多人咁舊 保安好啲又靜
但無車真係收皮
馬灣
證明py平,易上車
點解咁多人吹奏midtown, grand yoho
係, 佢個商場係好大
但無咩好買

硬係覺得無奧海城, 又一城, 海港城果d咁好行
甚至大埔超級城都好行過佢
如果加埋新元中,我覺得yoho好行過奧海城wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞