諗換樓 元朗區

413 回覆
2 Like 10 Dislike
而家唔係有空車由天水圍開出咩?
有,好似每朝2班
想問下咩時間會無咁爆?九點上到車嗎?
仲有巴士線已經俾人cut左好多
仆街B2水貨線就幾分鐘一班
返工線又疏,而且去到大馬路已經上滿晒人
真係要諗清楚先好搬入嚟

最好喺繁忙時間試一次由元朗搭車出去先決定
九點ok嘅
8點左右最爆
你開工晏咪ok
Cut咩返工線?
村巴cut疏就有聽聞過
近幾年巴士線都加左快線直達喎
巴打幾時搬走左

天水圍開8點2同4空車
其實呢啲問題唔係無解
睇地鐵做唔做啫
遲吓錦上路仲有個盤
你諗吓唔搞掂啲盤點賣
今晚收工
btw py聽日有新巴士線 經大欖轉車去荃灣西
9點都還好,過左一般返工時間
但你繁忙時段唔好咁大期望,仲要咁多新樓在朗屏附近
睇下你係邊上車ga ja
你在喜利徑打後嘅站都係企到世界末日
(即係喜利商場之後出九龍方向嘅車站)
聽日試搭,出市區真係方便好多,唔洗特登出yoho坐
元朗有咩單棟樓 質數比較好 400買唔買到
難d,一係好細
元朗最衰係多數巴士集中曬喺大馬路,應該好似屯門咁拆做58X 59X 60X 嗰種,一條大馬路,一條元朗南加公園,一條朗屏加東頭
其實點解政府唔拆
拆左既話大馬路應該無咁迫
大馬路都算
6點打後既迴旋處先攞命
咁樣就做唔到一個地方可以去哂所有地方、一程過
要好似屯門咁樣中轉站轉車

我會話係優點
太多私家車喇
唔關巴士事
各位手足點睇yoho Cecilia 同 Milano 好似係咁串

有接駁車去錦上路同元朗 好似唔錯
park yoho環境一流 世外桃園咁 適合退休人士
有車先方便 始終遠離市中心
唔計真豪宅,香港真係冇乜屋苑靚得過park yoho
屋苑就喺濕地入面呢點已經好正

但真係遠到pk
濕地個maintenance 管理費要包埋 都幾惡搞
同埋個到有機會有條高架鐵路穿過

呢樣真
第日py屋苑中間有條北環線穿過
不過好似係走地底
點都好,附近幾座好容易有沉降問題
始終元朗錦田一帶地底太多溶洞
屯門每個細區一條X一條M一條過海,去九龍東先可能要轉車站,巴士網絡好過元朗好多
過主啦tmaa

隨便舉個例:
去旺角你屯碼良景泳池有冇西九龍快線呀
9字頭拆線幾分鐘一班

係咁好呎價就唔會永遠落後元朗啦
開始熱,其實入面多唔多蚊?個濕地好靚,但係好怕多蚊。
可能雞志火附近都無咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞