諗換樓 元朗區

413 回覆
2 Like 10 Dislike
Budget幾多?mid town 8m先有兩房
譽88行去西鐵站 要15分鐘
采葉庭3房唔洗800,6分鐘行到出去巴士站
我住460實呎 1200蚊管理費
Btw 有錢我都想揀yoho mid
元朗人換樓終點好多係 yoho midtown
西鐵就西鐵啦
連西鐵同火車都叫做地鐵肯定唔係土生土長
年幾前話過起樓呀
跟手譽88啲居民反對
而家起唔起野就唔知啦
譽88呢幾年都跑輸大市
當日premium太高
2013年尾買
睇返成交2016年放都要輸錢
首期230左右,主要睇自住間樓仔賣幾多
同尚悦比就係咁岩

佢同朗晴朗怡比,大家SHK樓
位置極接近
當然有一手二手分別啦
但當日賣貴30成

過左幾年大家個premium就會無左

利嘉閣地產皇牌屋苑又新街分行聯席董事陳庭豐透露,該行新近促成元朗譽88 2座高層G室單位的二手成交個案,單位實用面積約518平方呎,建築面積約648平方呎,採兩房間隔,座向南方,外望城市樓景。單位最終以零議價690萬元易手,折合實用面積呎價約13,320元,折合建築面積呎價約10,648元。

據悉,原業主早於2013年4月,以約516.8萬元購入上述單位。持貨6年,現轉手帳面獲利約173.2萬元,賺價約34%。

陳庭豐補充,買家為外區客,是此購入物業自住。上述為譽88本月最新一宗二手成交個案,現時屋苑約有3個兩房單位放盤,最低入場費由680萬元起。

https://ps.hket.com/article/2331863/元朗譽88高層兩房戶690萬%20零議價成交%C2%A0?mtc=60024
預多啲好,六成按都未夠比首期,
Yoho 2房393先低過七球
譽88 望落都高尚悅一級, 仲要近西鐵少少
近西鐵站會唔考慮新元中?
雞地啲單支兩房都快六球
新元中好舊
元朗公園個邊d 舊樓好住
果頭好猛
舊得好緊要前兩個月上去睇真係買唔落手 等個位昏暗到
係,新元中好暗
唔會舊過單枝掛
新元中樓齡都唔算大wo
只可以講唔可以拍埋新屋苑咁比
同單後樓比就無得講
上車六百萬內兩房點揀?
Yoho個地盤係咪起樓?
洗唔洗900萬入場費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞