[I/A]Brawl Stars 荒野亂鬥 (7) 免首抽即時對戰遊戲 - Carl未中;Rosa又黎

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好少姐
10個箱想中?
邊有咁易 Leon出咗咁耐我都係近排先抽中
小技巧2
彈出彈入poke
效果:
poke 指遠攻用攻擊試探, 呢個小技巧就利用左遊戲入面最重要既野>>牆+配合poke 做到你打到人人地打唔到你既效果
打法:
1. 係牆後面瞄定你想射既方向
2. 行出牆突半個人出黎(會再講點解係半個人)
3. 射 (其實你手感好可以唔駛瞄定,行左出去先射都無問題,重點係唔好行太出就ok)
4. 龜返入牆
如果成功你粒彈係會射到出去。而成套動作唔大位移好少,對手只要唔係先讀你基本上係唔會打到你。一來佢反應唔切去射中你,二來佢真係純靠反應去射你既話粒彈未到你度你已經龜返去牆後了。如果你企位有草更加如虎添翼
注意點:
1. 練習, 呢個技巧需要一定程度練習,就算練過間中都唔小心會射中牆
2. 唔好信你睇到果條發射路線,信你自己感覺 有時你睇到佢顯示撞牆但其實果下射配合你走位時間係可以岩岩好唔撞牆射出去
3. 呢個技巧亦都運用埋遊戲入面子彈寬度呢個特色,只要你粒彈唔係正中間撞牆佢係會飛到出去。所以點解上面會話你只需要突半個人出去就係咁解。最常見例子就係熊仔普攻穿牆:
熊仔穿牆poke:

打斜又得:

jessie 示範:

一般新手可視範圍多數係紅色箭咀,佢地眼中牆就係阻住自己既野無諗過其實可以射得更深入
只要你練習到自己覺得有信心,利用上面圖果塊牆你係可以射到綠色箭咀既位,你射到佢佢射唔到你,可以同對面講: 下場你先升盃啦
適用:
其實呢個小技巧所有非投擲角色都可以用到,就算近戰都得,當然要攞好距離,扇型角色有時仲有意想不到效果
經驗黎講brock, jessie, penny, piper 等等呢堆遠射角特別有用
如果玩bounty 會更加用得多,因為你d 對手都會係遠射,大家射程相約好有需要做到你射佢但佢射唔到你既效果,呢個時候就可以用練好既功夫去證明自己比對面有料

諗到再講
實用教學好過SGV d 9up片,新手快啲練下
係咪有花生食
分分鐘世界大戰
呢到好多人唔鍾意sgv?
淨係知global前啲po係佢開嘅

跟住而家好少見佢

中間發生咩事我就唔知
睇唔到#904, 係咪我問題
SGV仲要無聲
sgv還可以吧新手睇佢啲介紹片都唔錯
不過想睇操作可以睇iq300,有啲幾精彩
絕對係你問題
有樣野想問

bot game入面啲電腦連射速度明顯快過人手撳好多

人手有冇可能做到咁快
叫班新手戒左autoaim先會實制d
Autoaim 都算
最慘係成日一條友鳩衝出去比人掃射
等於打少個
sgv 巴d 角色介紹片都好有用 唔了解隻角色點會玩得好
岩岩開始玩果陣都係靠佢
應該full block 左我
單人bot game冇delay,用mortis會好爽,
但同人玩delay差成零點幾秒差別已經好大
反了反了
我覺得carl 彈出彈入最勁
呢排打得好順
可能可以下個結算日上多一級

同埋我發覺最多戇鳩仔係介乎350-400呢啲位
啲英一升到420左右 隊友就正常好多
通常輸都真係技不如人 或者比人反cup成功 唔係衰有戇鳩
高不成低不就個堆

carl 係好撚勁 佢個鋤頭判定勁闊企牆後面既人都唔安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞