[I/A]Brawl Stars 荒野亂鬥 (7) 免首抽即時對戰遊戲 - Carl未中;Rosa又黎

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

Leon - 傳說角色
移動速度可比美Crow,以射出四片葉攻擊,攻擊力高,射程遠而集中,攻擊力會根據距離而不同,越近越高,但儲彈速度慢。
超級技能:隱身8秒,可視於敵人2格範圍內
能力之星:使用超級攻擊時提升移動速度

Gene - 神話
輔助形角色,攻擊時射出魔焰,如沒擊中物件即分裂成數個小魔焰散射。
超級技能:拉敵人於自身前,躲在牆後的敵人也能拉,但拉的過程中會破壞經過的牆。
能力之星:回復身邊隊友血量,每秒200血,自身無效

Carl - 超級稀有
單發角色,以飛出斧頭攻擊,可一擊擊中多名敵人數次,收回後才可再次攻擊,斧頭飛回的位置根據角色的位置改變。
超級技能:自身快速旋轉,同時高速移動,維持(未知)秒。
能力之星:使用超級技能時,旋轉速度提升

Rosa- 稀有

坦類角色 有star power入咗草基本上同任何人隻揪都無敵
普通攻擊 - 大地石拳:羅莎連續打出數記出神入化的重拳!
超級技能 - 藤蔓護甲:披上堅韌的植物護甲後,羅莎所受到的傷害降低80%
能力之星 - 綠茵療癒:羅莎躲在草叢中時能恢復生命值

Seige mode 機甲模式
收集零件,召喚機械人,攻擊對手基地。

玩法:
零件會隨機出現在地圖中間位置,取得後數秒零件便會飛入基地。每波最先收集得最多零件的隊伍可召喚機器人幫助,每一粒零件相等於機器人等級1, 30粒即等級30。最先打爆對方基地為之勝利。地圖內虛線代表已方及敵方防線,敵人進入防線,基地便會攻擊,傷害十分高。
模式時限:4分30秒
輸贏獎品:雙倍

極推薦角色:Jessie, Penny
其實睇咩圖揀咩角好簡單
首先要知人仔大致有4類
了解下每種剋咩同比咩剋
近身: shelly bull primo
遠攻: colt brock bo pam jessie spike crow.....
Thrower: 炸彈 barley
刺客: mortis darryl leon

粗略咁講揀圖既priority就係
近攻 1.多草2.多牆
遠攻 1.少牆2.少草
Thrower 1.多牆2.少草
刺客揀 1.多牆2.多草

當然每隻既優勢有時唔同地圖會再差少少 eg colt brock打窄路有優勢d darryl打遠攻勁過mortis etc...
同埋有幾隻比較特別既nita frank tara 呢幾隻我叫佢做靠大搵食類

For 3v3
有sense 識做每項+200盃
1. 識兜圈避el primo近攻中少幾下
2. 彈彈波識用反彈位射人
3. 由遠行到近埋到炸彈佬身打佢
4. 1on1 爭路對住同角色多數唔會死先
5. 死左respawn都知道估到咩位有人識check草唔會被近戰捉
6. 一場gem可以最少出到3下大
7. darryl知道自己幾時會有大技,有大技就可以單殺啲遠攻
8. 識用shotgun角入草捉人
9. bo識左右控箭
10. tara不空大
11. penny識走位用後面d錢射多人
12. barley/炸彈用牆位可以1v1 近戰
13. 識避彈彈波/colt攻擊
14. mortis識踢波用shoot and grab
15. el primo識踢波用大黎shoot and grab
16. 知道咩角色應該拎gem ,自己唔係gem carrier 安全情況唔會搶隊友gem
17. 識避frank大
18. sniper 角識用牆打hit and hide(brock penny jessir piper)
19. poco識預距離同血量三下普攻全中秒人,非鳩出
20. bull el primo烏鴉識留大偷gem走而唔係用大跳入去敵人陣地拎gem跟住被打死
21. 烏鴉大每次都會有收頭或拎到gem而唔係跳入去死
22. 彈彈波霸到窄線
23. shotgun佬霸到線(有草)
24. 知道15 gem唔會被反count down
25. 識避jessie普攻反彈
26. 非窄位避到sniper角攻擊
27. tara識用大+AAA combo
28. 識用召喚物做盾擋非貫通攻擊(用熊仔/塔去擋shotgun/colt類攻擊etc)
29. 仙人掌霸到線
30. 對面有jessie penny唔會同隊友行埋一堆
31.見到對面bo放左大識解地雷
32.識幫隊友打熊
33.優先打左jessie penny招大,尤其你係dynamike同barley
34.知道曬每隻英ge star power
35.唔好慳大,冇晒子彈就放大唔好猶豫
36.唔好依賴自動攻擊,要自己描,尤其遠攻英
37.gem collect唔係下下要殺人,壓住對面出唔到來已經夠
38.gem collect10:7的話可以歸塔守完,10:8就要食多粒,唔係會被反追
39.殺人場唔好主動殺人結果送頭,等對面上來再打反擊
40.Gem場對家有Bo的話就要留意d炸彈箭多數埋係場中間
41.踢波對家mortis有波的話 一定要同隊友左右包叉唔好追埋一面 已方有mortis就要儘量迫對方三人走埋一面
42.爆夾萬對家barley有大技的話 儘快打死佢 已方barley有大技的話就要幫佢開路

仲有就係 賭神秘笈既
贏就要谷 輸就要縮 遇強即屈 借花敬佛
街場贏一輸三尋常事 輸左幾舖就真係唔好諗住追贏番 只會越輸越多
by key流san、膠源蛋白、GAY已瘦

For Showdown Solo
1.轉轉轉只係互不侵犯條約,唔係桃園結義,冇必要幫對方搏命
2.同盟之後有30%機會會俾對方背叛,盡量唔好同埋身大力既遠攻行太近
3.solo有兩堆人搏火嗰陣盡量唔好令自己血少過40%,原因你懂的
4.有時候,轉轉轉重要過水,唔好一開波掛住攞好多水搞到遲咗出去轉俾人圍
5.當想背叛嗰陣諗清楚,確保自己一定殺到先好落手,如果殺唔到通常嗰條友會寧願攬炒同你搏命
6.識讓水,2-3水已經好夠,太多水反而增加嘲諷
7.當最後消滅曬所有非同盟嗰陣,keep住轉轉轉會增加生存機會,減少成為下個被集火對象既機率
8.近攻solo低盃易,高盃難(除非近攻場),遠攻反之
9.識check草,好緊要
10.召喚係大技可以當盾用,唔好以為pam招大係廢
11.承上,見到pam盡量殺左先,因為pam太屈,原因
*厚血
*埋身大力(7lv2下多少少爆箱)
*攻擊範圍廣,好煩
*死肥婆
上一個post好似推得快咗咁多嘅
Carl 未有 rosa 又黎
未知新角係咩稀有度?
如果兩個禮拜後出,最多都係儲到50個箱左右
今次呢隻係稀有角色 應該會比carl容易抽中 或者可能佢又好似上次咁直接出offer俾人買
咁就好,應該幾十個箱搞得掂,最近都出得好佛心
睇片好似話rare?
而家crow 毒一下都105
係啊 自從Leon之後開始每一隻新出嘅角色越嚟越容易抽
Loop 掛
之後下隻又出返legend myth 咁樣
似係,咁都算公道既
琴日打heist 上左brawl tv
新角係2個星期後先出?
其實Jessie 有冇改,硬係覺得普攻快咗
lm
Supercell嗰個更新入邊就冇提過呢樣野 係咪你自己操作勁咗咋?
lm
Carl 拎黎清star key 都升到300幾鳥
有無人update後就用4g 都出wifi logo
麻煩起report 比supercell 知
最好有埋screenshot/影片
Wifi logo 姐係收得唔好個個
而家周街都shelly
班友係咪傻咗
拎啲遠攻出黎屌打佢地

同埋shelly 而家攻擊無聲 根本係buff黎
成日都唔知佢射咗未
https://youtu.be/Q4dvImBt43w
睇下玩colt 射得啲人幾爽
未升colt既 快啲升啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞