[I/A]Brawl Stars 荒野亂鬥 (7) 免首抽即時對戰遊戲 - Carl未中;Rosa又黎

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
仲未抽得中carl
最大問題真係街場 啲弱智會用thrower 近戰
好好利用先
多謝提供有用資訊
但玩電腦試又唔得嘅

啱啱比隊世界前列SM,
個barley真係好勁,下下都中冇miss咁滯
第一條友間中都會對到無次贏到
penny個炮台有star power既話可以利用
一刷走就爆一堆炮彈出黎放係對家個開波點可以重創佢地全家
好似改左
一樣咁OP
慣左呢個用公主(同埋我公主經常負盃)
通常自己條路會贏
然後偷打夾萬 (因為10lv關係我匿草打,好高攻)
痛到人地要返黎防守 顧此失彼
形成攻防戰

當然人地兩個輸到仆街/自己都仆街咁就冇了
不過目前為止勝算都幾高
識玩thrower其實ok
近戰on9
下個post要放啦巴打有心機

用咩整gig
99% 避到彈既走位法

走法:
首先要有堆草係你隔離,走入去草半格令對手見唔到你就即刻U turn 彈返出黎

效果:
正常黎講一般人係好好好鍾意射入草,因為佢會預你係入面潛行,只要你彈返出黎就可以浪費左佢一粒彈了。趁佢unload 空檔仲可以慢慢拉近少少距離

缺點:
雖然話99% 避到但只限第一下,連續用成功率實會越黎越低,因為對手適應左你走位 但你都可以反過黎用呢招捉返佢心理,讀心佢個讀心,到時就睇下邊個高章
試過遇對手彈彈波唔勁,係gem 場中間四方果個圖可以用bull 係邊線磨到埋到佢身

示意圖:

適用:
對手唔係auto aim 遠射果堆角+炸彈仔

諗到其他再講
下個post要放啦巴打有心機

用咩整gif
其實我覺得rosa都仲係太勁,對比返leon都削過咁多刀,望住個十級rosa係牆後個草等你,冇thrower真係好難處理
我用LG G5可以CAP GIF
我落電腦搞 imovie + giphy capture
有草既場仲係好勁
今日bounty 個場咁鳩都磨到一次三殺反勝
而家少血開盾都會死囉,之前真係死唔到咁滯
真正識玩嘅rosa係你入佢攻擊範圍嗰刻就會開盾,再打你三下儲返滿
所以而家我係多血開盾加距離打人
D 仆街用rosa 用到傻撚左
成地石唔執去左打人
ROSA如果NERF到開大唔會變大加攻擊距離應該會易打好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞