得罪講句,買電視唔買sony不如唔好買!

1001 回覆
508 Like 121 Dislike
有冇人知75吋最抵玩嘅Sony 有咩揀
廳2.7米距離係咪65吋都得?

我屋企2.5-2.7,65
65吋睇電影good?
唔錯架
不過冇電視櫃/唔掛牆會有啲矮,觀感冇咁好
距離2.5m 65吋冇頭暈?
想買部49X9000F
但呢幾日搵左好多間都話無貨
我想買都買唔到了,冇晒
而家唔上唔落,又要等到減價先買
我49都係一米距離

我反而覺得岩岩好

擺遠D都無咁清楚
一米
一米距離睇netflix會唔會暈
我兩米唔敢買55
一米既話當mon用?
差啲兩米都係揀49算
49吋岩架啦, 我買左SONY KD-49X8500F
咁我就唔知wor 人人唔同

我岩岩度1.1米到

我覺得我自己黎講真係岩岩好

睇片打機上forum
係呀

我仲有個27 144

拎黎玩fps 用

電視拎黎打大作
同埋近距離睇先有戲院FEEL

不過又要加個sound bar又幾千
最後係百記買8500G算
屋企已經成個月無電視
有冇65吋萬零蚊推介
AirPlay 2 其實有咩用?
當係有個apple tv,iphone 射上電視冇lag

可以睇itune啲movie
Sony 43吋 買邊部好
邊到買最抵
適用型號
本資訊僅適用於下列機型:

KD-65A8FKD-55A8FKD-65X9000FKD-55X9000FKD-49X9000FKD-85X8500FKD-75X8500FKD-65X8500FKD-55X8500FKD-49X8500FKD-55X7500FKD-49X7500FKD-43X7500F
關於此下載
最新更新提供之優勢及改良
更新至 Android™ 8.0 Oreo™ 後,將加入、改善或解決下列功能/問題:

推出全新的主畫面選單
將主畫面選單的「開機定時器」圖示重新移位 (右上角)
推出 Google Tours (教學課程)
推出重新設計的 [首次設定] 選單
推出重新設計的 [內容列] 或電視選單列
推出軟體更新優點清單 (預覽視窗)
推出 [協助工具捷徑] (開/關切換)
推出新的鍵盤配置及功能
推出可直接從遙控器啟動 App View/Sony Select 的選項 (使用 APPS (應用程式) 按鈕)
推出 Google Assistant 粵語辨識功能
改善 Assistant 的廣播內容搜尋功能
改善國家和區域設定:已在 [語言設定] 選單加入對部分語言的說明
改善 Video、Music 及 Photo 應用程式的使用體驗
改善機上盒按鍵支援 ([電視節目指南/節目清單] 鍵)
解決 Netflix Dolby Vision 內容的圖像雜訊 (暗色中途曝光)
改善電視處於待機狀態時的外部連接裝置行為
下列功能將在本軟體更新後移除:

PlayMemories Online
Ipv6 設定 (開/關) 設定
Wi-Fi Direct 待機模式
注意:

更多有關功能及改良的資訊,請前往:https://www.sony.net/androidtv-updateTO/
Android 是 Google LLC 的商標;Oreo 是 Mondelez International, Inc. group 的商標。
舊版優勢及改良
在本更新中也包括下列優勢及改良。

改善與家庭劇院控制應用程式的相容性
改善鮮明模式的 Hybrid Log Gamma (HLG) 圖像亮度
改善 X85F 系列的唇形同步
Dolby Vision 內容支援安裝於電視上的視訊串流應用程式/服務,如 Amazon Prime Video 和 Netflix*
Dolby Vision 支援 HDMI*
*Dolby Vision 僅適用於特定 Sony 電視 (X90xxF 及 A8F 系列)。若要享用 Dolby Vision 內容,視訊串流應用程式/服務必須支援 Dolby Vision。如需詳細資訊,請聯絡應用程式/服務供應商。另外,在 Sony TV 收到軟體更新後,透過 HDMI 連接至 Sony TV 並使用 Dolby Vision 播放的裝置 (如串流媒體播放器及 UHD 藍光播放器) 也將需要軟體更新才能支援透過該裝置進行 Dolby Vision 播放。如需更新特定播放器時間的詳細資訊,請聯絡播放器製造商。
從 Google Play 商店發布 Amazon Video 應用程式
改善 HDR 內容的畫質 (僅適用於 A8F 系列)
Amazon Video 標誌變更
推出可將應用程式新增至電視選單列中「我的應用程式」的功能
解決語音搜尋無法辨識香港區域粵語的問題
解決「透過 Android 設定電視」卡在「接收帳號及網路資訊」畫面的問題
從電視選單列移除虛擬調諧器

發行日期
10-07-2019

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/oled-tvs-android-a8f_af8-series/kd-55a8f/downloads/00016222#about
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞