得罪講句,買電視唔買sony不如唔好買!

1001 回覆
508 Like 121 Dislike
睇多啲資料發現local dimming 高要 full array/ direct-led backlight edge led 一定低
例如x9000f / q8fn
差啲嘅x8500f或以下 local dimming 直情係0
就算係嘅高階既 samsung q7fn 都係edge led
local dimming都係1.8 以 edge led 來講已經算高
fx800h都係好嘢 不過都係edge led local dimming 亦低
不過同55nu8000唔同
fx800h係ips 100hz nu8000(except 49”)係 va 100hz
睇Apple個官網都冇a8f,好心就支援埋啦,都係爭一年啫,Samsung嗰邊2018年嘅機款都支援
都有名你叫索尼
放生產品都唔係第一次,係今次特別仆街姐,連新機都閹埋(8500G, 9000G, A8G都冇)
20k有找
9000f <-- LCD

加多少少系列 (朋友早兩日23k買左)
A8F <-- OLED
所以panasonic好少少
唔該晒巴打
但in general 睇電影/打機應該va > ips
3叔仲平d
唯有自己買蘋果盒
型號:43X8000D
啱啱玩玩吓switch, 部電視下面突然有一條條紋

重開機都係咁,check 咗sony官方啱啱5月過咗保

當初喺豐澤定百老匯買,有延長保養,但又唔見咗張單,上網check過可以補$20拎返張單
但唔知有冇得上門check機,好煩,又唔知要畀幾錢維修,同埋有冇得換機,估唔到啱啱過咗官方保養就壞
上門check 機 包哂上門換零件 如果冇零件維修係會換新機
巴打,10~12k 55寸有無好推介
55啦,fit灑
食飯枱響中間,食飯時兩米
支持 我都係Sony死忠
仲要MIJ
屋企裝修 呢家諗緊買65吋 A8F /9500G

大家有冇咩建議?
去蘇0搵搵
係呀
Samsung
Thanks 收工去望望先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞