得罪講句,買電視唔買sony不如唔好買!

1001 回覆
508 Like 121 Dislike
無錢買
有邊間會整?咪又係成塊換
why
真心幾靚喎
有立體感。色彩都分明
重幾襟用
復活節A9F咩價
罪大機同售後係幾好既
不過支控就一代垃圾過一代

呢支用左兩年都未夠D印字已經甩得七七八八
甩晒就真係唔知點撚樣睇喇
佢要9000f打上先會比靚控
呢支已經係A1黎
都咁撚樣,保養又好似唔包remote
A8f/a9f個remote都係一樣?
買幾皮野個remote同幾千蚊既sony電視remote 一樣? 個remote普通到
搵唔到A8F/A9F係咪一樣呢支垃圾
有冇其他用緊A8 A9既巴打確認下

講真,成3雞一部電視比多支有touch/cursor既遙控都唔係好過份姐
配件方面真係L豬 三叔做得好過兩間日廠,特別係L豬remote,人地真係成支Wii 遙控咁可以指黎指去
罪大支控淨係入個wifi password都入到我屌出黎
x9000e 都係一樣
Sony根本同LG 同level
根據rting review Best OLED
兩個係Lg: C8 OLED E8 OLED
1個係Sony: A9F OLED
但係樓主講到 LG 一文不值垃圾咁
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/oled#recommendation_60310
想睇電視review 可以去rting
有埋methodology data 睇
至少可信過個人主觀意見
https://www.rtings.com/tv/reviews
好似咩型號個remote都差唔多一樣
我細佬房部2千幾蚊 個remote 差唔多一樣
其實罪大機一樣係用L豬 OLED Panel, 仲多數係遲L豬自家產品一至兩代
所以同樣係OLED機講硬件一定係L豬秤先
L豬D人多數都係屌佢地售後差,LED機種有假4K同埋味精重。味精重呢一方面都仲可以靠calibration補救,假4K問題就可以唔買佢既LED機,但係售後就一定比唔上罪大

至少而家我部A1都可以分別因唔同問題免費換過兩次Panel, L豬如果遇上同一問題肯定睬你都傻
呢家Sharp好似係富士康代工貨?
Sony係幾好,部55吋用左10年都未壞,好地地又無理由掉咗佢
sony睇youtube出唔到hdr?
首先,我只係叫樓主無謂用tvb畫面自high,應該用Netflix呢個紀錄片嚟試先夠爽,叫得佢試當然係用佢自己部9000f啦係咪先?我完全冇將佢同我部電視比較過。

其次只有master series嘅a9f/z9f先有x1 ultimate,你段紅字又有咩意義呢?
出到
其實我一早睇緊你叫我睇既紀錄片
但rting寫冇喎
一齊射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞