得罪講句,買電視唔買sony不如唔好買!

1001 回覆
508 Like 121 Dislike
屌你老母
百老匯 豐澤 專業店已經全線無曬貨
得番price.com 都細舖頭有貨
有間叫 compumark system 話三十年歷史
信唔信得過?
未撚聽過

去細鋪頭買機直心有啲驚 啱啱百老匯個sales slae 我x7000f $4500 重有500蚊coupon 送
有啲心動
究竟幾時A9G先出呢?新屋想買定個掛牆架SU-WL855俾師傅幫手裝
x7000f 好渣千祈唔好買
E=mc^2
好 咁我儲多陣錢 買g機算
agger
我都等緊
電話買sony就食得屎啦
買 sony skip 700/750 是常識吧
43" 49"X8500G其實都係失望之作
漏光IPS, 無Dolby Vision, 疑似唔support Homekit, 可取之處係得100Hz Panel, Triluminos Display, 其他就好似只係將4年前X8300C換過個殻換過塊出到HDR既Panel比你咁

利伸:買左

真係有細尺寸需求考慮下其他好過,例如Panasonic
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony

我搵到X9000F都唔係用LG 裡面講咗係用咩陣式 係寫住VA 即係X9000F一樣係AUO嘅AHVA 對上有用LG IPS已經係2017年X7000E同X8000E 下次唔好再乜都話用LG Panel
睇漏咗 都仲有X8500F同X7500F 55"嘅 但LG比例已經比較少
7000f 個engine太雞
點解55x8500g 貴8500f 咁多 遲咗個幾月 想買好似已經周圍無哂貨 定係直接買8500g水貨算
不過唔使太擔心 始終電視台得1080i 個engine 再勁 都好難upscale得十全十美
咁買55nu8000
主要嚟講X8500G比F係多咗藍牙搖控器同左右多兩隻喇叭扮Acoustic Surface
不要說了 呢個時勢8k 筆直係咪轉會算
X8500g 55” 或以上都有
你要買幾吋呀?
X9000g/ A8g 冇
試下熄咗個motion flow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞