得罪講句,買電視唔買sony不如唔好買!

1001 回覆
508 Like 121 Dislike
sharp 個系統太廢
好可能每日播足16個鐘
只係放到43吋
43" SONY X70G, X80G, X85G係唔係都係一般
定買其他牌子好?
x8500g 120hz panel

sony同級對同級,畫質點都好過其他牌子
你部垃圾xperia 1呢?sony打手用咩iphone
用緊xperia 1喇屌你老母
ps4其實係2k升頻4k出
大家對舊款49X7000F有咩睇法
見佢4千幾蚊買左部
等緊送黎
55吋買舊款8500F會唔會好傻
垃圾
買三星lg仲好
你未enable hdmi enhance mode
係設定-》外部輸入果度set

同埋sony 部份model係得2個hdmi食到18gbps full bandwidth(4k hdr 50/60hz )
應該係話「大部份」先岩
黎緊既a8g都係得2個

ps4 game雖然好多都係靠checkerboard rendering同埋upscale(or both)黎達到4k,
但佢張圖好明顯講緊hdmi bandwidth唔夠出4k hdr 50/60hz,所以hdr要降返落1920x1080。
而a8f插岩port+setting岩係絕對冇呢個問題。

如果set得岩應該係咁樣
咁如果Sony 免費由8500f 轉 8500g
係咪應該好筍
Sony行貨機其實洗唔洗特登再cal機?我驚自己cal 得唔好,又唔來晒錢搵人cal
每人要求唔同既
同埋你自己cal係指自己有meter+calman,定就咁對住個refer人手cal先?
有無師兄識點樣校個字幕?睇愛回家永遠都係要set去字幕2
7000蚊budget,
買咩型號好?
求教
巴打同你一樣
但開始個mon頂變紫色
三星垃圾味精mon

申利:屋企有部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞