得罪講句,買電視唔買sony不如唔好買!

1001 回覆
508 Like 121 Dislike
出面1500-2500都有
挑口𥚃說不身體很誠實
有得你會簡made in china?
係喇係喇,咁可唔可解釋下點解Samsung 同lg傭金咁高?
真係咁正應該好撚多人買
呢d嘢你自己問lg同samsung啦,問我做乜撚
我只係相信數據同自己對眼,你得閒既就出去睇多d學多d,睇下究竟咁多個品牌各自優勢係邊先啦,嘢都唔識就係度廢up
簡單一句,oled而家目前lg係贏曬,非oled lg就輸曬。
Sony logo +$10000
Samsung/Lg logo -$10000
總之Sony就係最好 無data 無review support都唔緊要
最緊要有信仰 不要問只要信
泥緊準備入手x8500 55吋
其實cal機係咪會入埋service menu校嘢定係用普通menu set?
iphone mic
apple無技術,所以要同三星買mon
想買43吋x7000f

想問依家d電視機係咪唔洗再駁個垃圾機頂盒架啦?
有部電腦幫你cal 全程3個鐘左右
買部電視返黎再比錢人cal係咩玩法
果d 係第三方 cal 定點
自己做唔做到
真係笑死人
浄係識J 個Logo/MIJ,毫無知識

求奇找下音響雜誌,都會教下你如何tune
而且係有標準

最簡單就係用碟+濾紙
高級D就用電腦+cal機去check

唔想cal就去買THX 電視,入門thx 唔太貴
俾富士康買咗,不過再之前北美有啲廠就連部分幾core嘅技術俾大陸海信買咗好耐
北美既sharp =海信
成個地區品牌賣左
我幾個月前買55 9000f 都冇咁串
買電視唔買sony不如唔好買
z9d先係flagship
9300d唔up應該panel成日壞,已經放棄左
我11年前就係用緊sharp仲係日本做
宜加新機變左貼牌不了
我兩年日日睇又無事喎
等出新remote 買過個啦
靚仔d
係一樣
android機個remote 都一樣,只係有分凸掣or你果隻d掣癡住哂
非android 機就無mic
試過兩部平排睇a9f vs c8
同一段片(same player)
顏色立體層次都a9f贏哂
c8 既details位無哂
仲有喇叭都a9完勝
ht x9000f垃圾黎
oled 個speaker 靚好多
sony sound bar得z9f or st5000聽得入耳
no need
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞