儲值卡/上台資訊區(15) - 仆你個街 鴨聊佳嚟嘅喂

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
新手求問
小弟每個月用10-15GB數據
用緊Hemat
想問下Kabayan或者Trihalo喺上網同通過質素方面會唔會好過Hemat
除咗club sim / CSL / 1010 外,仲有無本地用esim
你過冷河過好耐?
請問我用緊csl上台plan下個月尾到期,一個月大約用10GB數據 (多上網少睇片),100分鐘通話,
因為公司只收到csl同smt, 所以唔考慮3台。
上網只要同我而家用csl差唔多就得(見圖)
研究緊將主要number mnp 去hello卡純打電話,再去鴨記買咗數據卡嚟用,係唔係最抵?
csl mnp 去hello卡使唔使過冷河?如果要嘅話過幾耐同過去邊好? thanks
上網同通話質數要睇個台係你地區收得好唔好
如果CSL唔好 你可以試下3台先
all in 成本都係差唔多
睇自己嫌唔嫌麻煩
之前用過萬能,不過成日喺地鐵站打唔到比女朋友/收唔到佢電話,然後佢嬲咗
咁其實咁嘅情況下點會仲考慮trihalo呢?
收到Cold call
佢話係和記 116 21MB無限,簽兩年
有冇伏?
仲要唔係係門市簽,佢地要搵人去地鐵站交收SIM卡同簽約
感謝解答
另外想問下如果join左30+20
如果未到期而又用晒30+20
可唔可以再買數據?
唔係118 咩?
又平左2蚊

其實ok,無伏
家庭plan無限data點做最抵?
入夠錢開code搞掂
不過勸你睇清楚30+20點玩法先好去用
呢度冇人想幾個月後有「苦主」post
其實雙方都同台嘅話,通話質素係咪會好啲?我之前上台5GB後限速好慢頂唔順就轉用儲值卡,而女友繼續都喺peoples上台,我都諗緊轉唔轉Kabayan
其實點都係wireless嗰段影響大啲
之後先到間公司嘅background system
早兩日簽完都要118
是咪記錯左個價?
張萬年卡到期日早過個plan到期日
咁張卡會係邊日用唔到data
去CSL/1010門市
係118 我記錯
感情巴打提點
不過都想問下,如果20社交data用完,咁30data可唔可以用係社交到?
借問巴打 小弟屋企人最近過左身 如果我想永遠keep 住佢個電話號碼,最平係咪每個月比34蚊join 最cheap個plan ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞