儲值卡/上台資訊區(15) - 仆你個街 鴨聊佳嚟嘅喂

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
有啲地面死角csl的確係幾出色 但csl出名係爆格但收唔到地鐵最明顯
想買張新卡長掛 有時會上下網打電話不過唔多
小心萬年執笠
3執笠?
Btw我有張好舊既cslsim卡
要點整先轉到hello
唔該晒
好似要去其他台過7冷河先
想問 純要號碼 唔洗上網

係咪hello卡最抵?
要打電話?幾多分鐘?
3唔執
但係萬年係直接由3出,定係第三方公司出
佢係咁出新plan又要越出越平,
驚佢一彈好似乜鬼easycall果d咁
萬年係3仔自己架
想問一下
hkbn個$190真無限
佢話20gb後唔可以share data
我要黎插4g router係咪一定中伏?

有冇其他比4g router既卡可以推介?

sry冇追post
想問咁多位巴絲
上台唔簽全速真無限是否不智
因為我仲有學生身分 想簽個大專10GB plan(見啲data量都夠用)
試左csl/smt先 呢兩個無話唔比share wifi
你10gb 夠用就用年卡啦
上台最不智
你10GB一定要一個月內用完,唔夠用要落128地獄,又要兩年死約,$1XX
唔洗簽約,慢慢用又得,呢個月睇live用多咗就買多張,4個台都有出自己揀,20-30GB/$1xx
自己諗
用SMT Value GB計每GB成本都平過你簽plan
知唔知hkbn提早mnp去萬能係咪當毀約
我個plan寫明
算定損害賠償 合約期的剩餘月費
佢個網有得睇翻自己個plan,其實我自己未試過所謂毀約要額外賠贘,係咪以前啲plan會咁?
有無巴打位旅遊club sim台灣係用咩網絡?
完全search唔到
有無巴打旅遊club sim台灣係用咩網絡?
完全search唔到
想請教下咁多位

我嚟緊20號完約,想帶number轉藍萬

1. 係咪自己買咗張卡之後先去食蕉中心?
2. 俾完$100手續費,佢俾返$110我用係點運作?
再補充返,我本身個plan係3嘅2g plan,咁係咪要過冷河?
要過冷河
唔洗買卡
MNP會比卡你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞