儲值卡/上台資訊區(15) - 仆你個街 鴨聊佳嚟嘅喂

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
iphone 除左用csl 1010 sunmobile之外 (同一網路)
其他電信商都係show LTE訊號
如果依加用緊esim
無sim卡轉唔轉到
你首先要問咗原先個台esim走唔走到先
同佢講左唔續約 帶number走
SmarTone搭巴士經過維園Load空氣
呢啲Moment即刻手動轉3G舒服晒,不過都係幾分鐘既事
所有台都收得差,維園太多人
佢話ok嘅話就帶身份證去要轉落去嘅電訊商
上台卡唔駛抄iccid
有id card就得
經過都計…?
無記錯基本上所有卡都可以行到4G+ / LTE+ 就算係2Mb卡都可以

4G+ 係一種接收技術 除左速度上限高d之外 最緊要係令到你無咁易load空氣 我試過4G+得 4Mbps
年宵去維睪先係考驗
計,大部份用同一個Cell tower
3hk 想mnp 返去萬年卡要過幾耐冷河?
45日-90日
萬能呢排瘋狂斷線
遲d去試下
唔該哂巴打
巴打唔好意思

借問聲如果每個月50gb用量 少通話
本身用緊Smartone真無限 就完約
應該搵地方續個真無限 定儲值卡都搞得掂

唔該哂
SmarTone 展開 5G 新一步部署,會否禁用華為?

SmarTone 今日正式宣佈,將展開 5G 網絡的新一步部署,於未來數月率先在新地旗下商場及酒店進行 5G 先導網絡測試,此外再同步於最多 7 個新地商場大搞 RoadShow,讓用家透過電競、AR 等應用體驗 5G 的可能性,並推出 5G 電視廣告「智慧新啟發」。

不過相信唔少網友,最想知的其實都是 5G 幾時有得用、月費貴唔貴,另外在鋪網時又會否禁用華為器材呢?

SmarTone 5G 明年啟用

SmarTone 高層在接受訪問時表示,5G 網絡將於 2020 年推出,但實際時間就要等下年四月政府拍賣 3.5GHz 頻譜後,再看看器材零件的供應才能進一步確認;另外為吸引用家使用,5G 收費相信不會比現時 4G 貴好多。

至於器材方面,SmarTone 透露將進行招標,雖然過程中不會排除華為,但除了商業上的考量,也會考慮技術以及日後支援等條件。而現時 SmarTone 是香港唯一使用愛立信 5G 技術的網絡商,其餘均使用華為組建 5G 網絡。
http://m.ringhk.com/news2a.php?id=18667
續真無限
CSL 上台客戶完約可唔可以轉去 Hello SIM
請問師兄,我用緊自由鳥,今個月15號到期,係咪今日要去食蕉搞轉台?(聽日紅日)
之後就14號生效???
同台唔轉得 要過冷河
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞