儲值卡/上台資訊區(15) - 仆你個街 鴨聊佳嚟嘅喂

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
黃萬死左
藍萬表示都死左
綠萬用家表示死埋
以家冇事了
岩岩用得番 但得3G
上台卡依舊冇事
岩岩轉入來就死兩次
想問下去直銷搞mnp係咪一個星期就得?
我SMT用到下個月5號就完
今個月26去搞既話
3號就可以用得?
鴨街卡係咪即插即用?
我跟住包裝咁set都上唔到
呢兩日萬年卡無信號左幾次
沙田大埔都試過
想問問有無其他巴打都係咁呢
成日都係咁
CMHK 銅鑼灣建 5G 基站!即衝先達買部三星 S10 5G 去試?

CMHK 將 5G 聯合創新中心香港開放實驗室,由葵涌搬咗去科學園,今日版主就去到科學園,除咗聽 CMHK 講解 5G 的發展應用及示範,而 CMHK 亦宣佈,將會在本月底於銅鑼灣區完成安裝 5G 26/28G 頻段基站。不過,既然快有 5G 基站,係咪代表可以即刻衝去先達買部三星 S10 5G 去試下 5G 嘅威力呢?

三星出咗部 Galaxy S10 5G 版,而水貨都在早排到咗旺角先達,賣價近萬元 (當時問價是 $9980)。你可能會問,買咗 S10 5G 版的網友,如果插住張 CMHK 卡,去到銅鑼灣,係咪就可以搶先體驗到 5G 網絡?

根據 CMHK 表示,如果你有留意 Samsung 個發佈會,你話留意到佢哋部 5G 手機個 specs 話支持毫米波 (mmWave, 即 26 / 28G 頻段),當然,本身粒 Chipset (S855) 的而且確係支持 mmWave,呢點係事實,但問題係因為韓國的 5G ,暫時來講,係無做到 mmWave 呢部份,所以本身無開放到 mmWave 即 26/28G 頻段畀部 S10 5G

所以即使你拎住韓國水貨 S10 5G、插住 CMHK 卡去銅鑼灣,都唔會用到任何 5G 的服務,因為根本就唔 support

而如果遲啲美國 Verizon 出果部 S10 5G? 因為 Verizon 5G 網絡會用上 mmWave 頻段,咁又打得通 CMHK 銅鑼灣 5G 嗎? 答案都係 NO!CMHK 表示,5G 手機需要跟香港的網絡商配合,佢哋話呢個階段,根本無廠家同佢哋講過,可以好快提供到支援 mmWave 5G 頻段嘅手機。所以,現階段 CMHK 喺銅鑼灣起基站,主要係 for 佢哋測試用途,為未來 5G 做準備,但暫時係無手機用得到
轉自ePrice
56k已夠
仲未係入手好時機 手機5G岩岩出爐技術未成熟 覆蓋又未做起 不過5g 南韓真係推得好快
今日用年卡既你地有冇事?

呢幾日死台 好似只限儲值卡 上台無聽到有事wo
啲幾日一係3G, 一係無信號,不過過一陣又正常
今日好似無乜事
星期二、三就久唔久無晒訊號
我有d搞事
Smt依兩日電話sale屎係咁打黎
其中一個plan係$98-6G,21mb
想問下屌唔屌得過?
平時都係出街打機用
Hxbx 續約 $96 7激G
我無用開hkbn⋯⋯
本身用開3仔綠萬,88蚊一個月
平時落下/打風都會收得差d,依兩日直頭成日無訊號,所以有d想轉
續約plan?
我想佢送一年bein sport比我
有無人知中環/銅鑼灣直銷開到幾點?星期六日開唔開?Google極都搵唔到營業時間
鴨仔返大6無蓬連接941又快又順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞