儲值卡/上台資訊區(15) - 仆你個街 鴨聊佳嚟嘅喂

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
屌 我係元朗錦田個邊番工,
人仔張kabayan佢測速好正常有2mb左右

但一上連登就load一陣先得

都係用番smt年卡算
屎忽窿而家fup續約最平做到幾錢
屌,我都諗到食神

$29X左右
要平要用家庭Plan
開plan係無分鐘果1000分鐘係增值劵送 一張1000分鐘
多謝巴打解答
已由csl mnp去左藍萬
估唔到3年卡仲收得好過csl家庭plan
速度係慢d, 但至少地鐵唔洗load空氣

想問如果個plan就黎用完時
係咪買增值券 買到夠餘額再開plan?
一開左plan, 之前plan剩餘既數據 分鐘會無晒, 重新計過?

同埋如果張sim唔見左 係咪拎大卡補領就可以用番同一個sim 卡 number?

另外如果將來想上番台,洗唔洗番食蕉中心? 定係就咁去想轉果個台就得?thanks
分鐘唔會冇咗
因為分鐘 apart from data plan
plan用曬之後入取消code之後入錢再入code再買plan
補領睇頭po
去其他台上台嘅話唔駛返去食蕉
帶住張大卡去新嘅台度搞
no大卡基本上no talk
仲有上返3人哋唔會當你係mnp冇咁著數
係咪買增值券 買到夠餘額再開plan?

一開左plan, 之前plan剩餘既數據 分鐘會無晒, 重新計過?
要分開數據同分鐘講
plan只有data,無分鐘,你要無任何plan先可以開新plan,一係就用到到期,一係就入code cut plan,plan一cut就無曬啲data
分鐘係跟張卡,定期增值保住張卡就可以保住啲分鐘,用80蚊增值券會送1000分鐘

同埋如果張sim唔見左 係咪拎大卡補領就可以用番同一個sim 卡 number?
我未試過,係epc到copy返黎
失咭有兩個情況:
1.只失細咭(晶片),有大咭証明書在手
補咭程序,帶同大咭証明可自行試到各3 門市補咭,費用 $100 蚊,一般情況下有部份3 門市sales 由於眼紅儲值咭月費過平,又白白幫你補咭(白做無佣金),都會用盡所有推銷手法,推你上台才可補回號碼,又或說沒有這種服務,這時候就需要打給 52313228 萬能客服幫手約指定時間到指定分店補咭。亂撞入舖成功補咭成功率為 50%,先打上客服補咭成功率 100%.
2.細咭,大咭乜都無盡失。
好多師兄講可mnp 到其它台,大前提是新台接唔接受得張相去証明舊台iccid(咭號).
其實要補回舊號最易就是先找萬能代理約時間到指定地點補咭,但有一樣嘢是一定要先做的就是要先報案,到差館報案攞張報案紙,紙上要寫明遺失3 Hk sim 咭 一張,號碼也要在報案紙上寫明,然後whatsapp 到萬能約時間處理,費用 $100 ,成功率 90%

另外如果將來想上番台,洗唔洗番食蕉中心? 定係就咁去想轉果個台就得?
唔洗,永遠mnp都唔洗去舊台搞,新台會搞掂
想問下3hk $118 21M 無限上網
3台舊客續約係咪做唔到呢個價
問咗個佢話3台續約得138呢個價
激年係咪死咗
請教各位:MNP 去藍萬係咪可以指定一星期後的某一日生效?完約嗰唔係星期五。
全線萬能冇得揀日子
MNP去萬能,最早可以早幾多做手續?
HKBN 提前幾日轉過去應該冇問題?要罰都係最後一個月
已經問咗客服,可以早幾日生效的,冇問題。我係2020年1月5號到期。

HKBN my account 嗰到有寫有清楚提早中止係點
但月費係預繳
即係佢會退返多收既月費?
我係1月5號到期,截數日係每個月11號。

我的理解:假設我想早兩日喺1月3號(星期五)轉去藍萬生效,我係要俾埋去到1月5號的月費。咁佢1月6號至11號就唔收我錢,按比例收少我月費。

唔知咁理解啱唔啱,請指教
我都唔知岩唔岩
純粹係疑問
因為我好奇佢會照要你預繳足一個月,之後按比例又退返錢
定當你係其他公司做左MNP,佢一早知就唔收足你一個月
只係按比收到去last day
我黎緊都會轉走
有機會我再問下
好的,再交流

又以我自己為例,我係每月20號收到張帳單要交台費。我應該12月尾(過咗20號)先去直銷中心轉台,咁當時HKBN已經出咗最後一期帳單叫我交錢。咁應該就係按比例退返,而唔係一早知。

如果我係20號之前去做轉台手續,佢就有機會早知而唔收足我個月
想問下Club Sim係一年入面都可以打到電話定係祇係hold住個number?
要打電話唔該每30日放低銀兩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞