助養一個非洲兒童=害死十個兒童

271 回覆
2999 Like 48 Dislike
我只想講嗰啲唔叫助養計劃
點解話人扼殺佢地生存既權利?
佢生存唔到關人咩事?
落後左追唔返就被自然淘汰,其他人老馮等埋佢carry佢架?
生存既機會你係自然界比既,淘汰佢地既又係自然界,呢個係佢地同自然界既追逐戰。我地跑得贏自然就夠,曬咁多錢幫d被淘汰物種不如做下科研戰勝大自然!
應該係資助絕育防止悲劇重演
幫佢地絕育就可以解決呢個問題
你對d貓貓狗狗都係咁啦,呢個先係愛既表現
有咩唔岩先?
非洲貧窮落後,不在基建,而在當地政權異常無能同腐敗。如果你講的計劃係有效,點解非州依舊貧窮?戰後香港人均收入,唔高非洲好多。何解到今日人均差過百倍?其實睇數據,東亞地區受國際援助遠少於非洲,何解非洲仍舊極度貧窮?
唔好嘈啦 我地一齊唱返首heal the world
用愛去支持佢地

最後咪又係受折磨直到死
理科太太乜水?
講個d咩on9野?
其實應該喺助養嘅同時幫受助者絕育
人類喺性愛方面同豬乸冇分別
控制唔到自己,亦唔會肯為下一代著想唔搞嘢

不過啲大愛左膠一定講人權反對
寧願生多啲小朋友出嚟受苦
Right to live 同 Opportunity to live係唔撚唔既
權利無人可以俾你無人可以拎走,呢個係同自然界既合約,natural selection。唔通其他人要捍衛你生存既權利所以你唔做野無野食就要比野你食?你無地方住就要起屋比你住?
你一出世已經係比左生存既機會你,首抽唔靚既關人撚事?生存唔到既唔該拜拜,要投訴既去同大自然投訴唔好搞到其他把握到機會既人
連登仔最多都係種族主義,喺網上鳩up 笑下。但果啲ngo 高層,包裝人類悲劇黎販賣換取千萬年薪,相較之下,誰更醜惡更腐敗不堪?
Dllm
其實連登仔都一樣
大家都知香港生活難,冇民主冇人權
但係如果叫你哋唔好搞嘢避免意外懷孕
一定冇人肯
講左咁多年
改善左咩
黑洞都搵到喇
根本就係可持續扶貧黎俾佢地抽水
你捐一萬億都唔會解決到問題
只係一盤生意
捐錢繼續令到人口爆炸, 我寧願捐去拯救瀕危動物/流浪動物
好似你咁講
首抽唔靚
黑人繼續做黑奴
香港人繼續做港豬
你好似調轉嚟講
有錢人可以有更多資源彌補天資不足
又可以人脈去撘夠,拍下膞頭就入到大公司升職
基因差都可以係競爭有優勢
更甚者收租唔使返工先唔使面對競爭
有錢人就唔會讀唔成書買唔到樓啦
但你點做到淘汰劣等基因先?
優生學希特拉搞過 根本唔work

比如説一對配偶若果同樣具有數學天份,其後代便有較高機會遺傳得其數學天份,但若果這對配偶的一方具有數學天份,而另一方的天份在藝術,其後代卻會喪失掉任何一方的優勢基因,則其後代在數學和藝術也不會出眾。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞