助養一個非洲兒童=害死十個兒童

271 回覆
2999 Like 48 Dislike
你有冇讀過有關反出世主義嘅嘢?
Lm
變種龐氏騙局
講咗會落地獄
但係如果學啲流浪動物,助養+ 絕育得唔得?
適者生存~
人人都有生存既權利?
呢個真係左膠先諗得出既idea
有啲人真係唔值得生存,因為太過on9, 佢地生存只會造成更大傷害
例如近幾年既素人父母,自然療法,反疫苗

點解宜家成個世界咁反智?
因為宜家人類社會做既所有行為都係違反natural selection 物競天擇
好既留低,唔好既都留低
但唔好既只會越來越多
到最後變成劣幣驅逐良幣

點解蠢人會越來越多?
愛情需要感性,蠢人多用感性思考
結果就大量繁殖,變成社會大多數
佢地缺乏理性思考,容易受到影響,羊群心態,加上民主社會就變成recipe for disaster

你話教育可以解決問題
成個世界教育越來越普及, 差唔多人人都可以有專上教育,點解成個社會好似退步中,
通街反疫苗,麻疹消失咁多年又全球大爆發
出埋理科太太呢啲弱智youtuber, 連謝安琪都反疫苗
一個人如果天生on9, 教育係改變唔到
李時珍係本草綱目入面已經講過: 故腦殘者無藥醫也

樓主講得無錯,唔好再助養非洲傻仔
佢地on9都唔係第一日既事
當年無佢地支持中共都入唔到聯合國
宜家一帶一路又同中共friend過打band
根據 眾多論點 應該送曬啲 連登單身狗 同瓦幹達人交配~ 頂多只會 生產新世代連仔出嚟~
樓主根本無去了解過助養計劃,
食飽飯係度post垃圾文.
依家好多助養計劃係集中建設社區,
包括住屋,水力電力,教育等,
根本唔係提供個別兒童物資.

好多嘢都係集腋成裘,
唔付出過點知幫唔幫到?

自己唔幫就算,
仲要講到有心想去幫既人比自己更惡劣,
樓主心地係醜惡到腐爛不堪。

幸好child登一大堆loser,
成班垃圾圍埋打飛機咁就一日。
越多兒童要被助養 越多錢cap
咪衝出黎柒啦 傻仔
改變根源? 你當我地係個到既政府啊
講一堆廢話出黎 乜扼殺佢地生存權利 要改變政府 提升教育程度 真係鬼唔知你老母係女人
啱呀
同餵流浪貓狗一樣
佢食飽再繁殖
問題只會越嚟越大
笑到落地獄
啲人實話你價值觀扭曲, 又話點又話盛日又話唔尊重生命啦
lm
助養計劃搞左幾十年
你講既建設社區,住屋,水力電力
而家有邊樣係做到?
所以要幫佢地絕育先
自然淘汰講得好聽
其實個topic係殺一個非洲兒童=救十個兒童
我都同啲義工講過啲類似說話,
佢答我資助第三世界係基於人道立場,當地政局問題佢哋係唔會考慮
d死力架就係咁
日日個腦剩係識做愛
又冇錢買dom
又唔撚識射出邊
越生越多d社會廢物
限生0個人口都增長
制造悲劇既人你唔去鋤佢走去鋤D你根本唔知點解有今日田地既人,中共好歡迎你。

講多次,我唔係反對標題,只係認為無法反對生仔係人權,生命既出現係能夠維持人道生活既環境係手握政權人士提供,你俾塊地我種田養牛我會養唔起十幾個小朋友?邊撚個搶晒人地D財產?
救一生十
非洲人繁殖能力比美曱甴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞