助養一個非洲兒童=害死十個兒童

271 回覆
2999 Like 48 Dislike
助養非洲兒童呢件事已經有幾十年歷史
點解到而家都未解決到問題仍然要人助養?

因為本應被自然淘汰既兒童俾人助養到成人,
到有能力生殖時,就瘋狂做愛生多十幾個冇能力養既細路
如果冇人助養,呢十幾個兒童就會活活餓死

要防止悲劇發生,一個助養者起碼要搵多十幾個新助養者黎防止呢十幾個餓死
而呢十幾個新助養者又要各自再搵多十幾個新助養者...

但助養者能力增長根本冇可能追得上幾何級數上升既繁殖速度
所以只會不斷有新出世既非洲兒童餓死

如果冇助養兒童計劃,就唔會有新既悲劇發生

所以每位助養者都係殺害兒童既凶手
所以話大陸限生仔唔係唔好
減少劣等人種
將呢篇嘢印成傳單喺募捐狗隔離向路人派發
係連登開post有咩用,會捐錢嘅憐燈仔應該寥寥可數,應該係街度同人講
支持樓主。養大班垃圾真係浪費地球資源。
當死氣喉都屌得你就知道班非洲人仲劣過大陸人。

另外大陸當年限生仔依家人口老化問題好嚴重,再搞落區又係香港出錢打救
眾籌個核彈會唔會好d
其實錯唔晒
所以捐錢幫小朋友

不如救左本地先

兒童癌病基金
簡單啲嚟講,樓主相信自然選擇多啲
根本佢地父母一開始生咁多就係預左好多養唔大,愛黎做spare 冷血既根本係佢地父母
child登
你要佢地唔好生咁多 知道自己冇能力養
點解唔係響教育同文化上面去著手?
而係繼續扼殺佢地生存既權利
好似香港/日本/台灣咁 受過教育識管理自己生活品質
冇返兩個錢都唔會亂咁生 所以會出現少子化

再講 要解決非洲兒童問題 首先你要令果D渣壓緊佢地既國家收手
咁先可以從根本開始 慢慢改變
然後再受返十代教育 加上無條件經濟援助/賠償
非洲百年以後都可以係樂土
不過呢D都係紙上談兵 因為連你呢種受過教育既文明人
諗野都係用個屎忽去諗 非文明人又點有機會改變
講d冇可能做到既野出黎做乜
不如話發明樣食唔完既食物啦
隨時比你講既野更有可能發生
我只係想表達 原因只係出於人禍
而你係禍的一端
少一個禍根就多一份希望

你唔幫佢地冇人會覺得有問題
但係你企圖宣導幫佢地 = 害佢地
咁就係反智行為 明冇?
而家我係叫人唔好害佢地喎
呢件事繼續落去只會害到更多人
而你就扮哂係道德高地
講埋d不切實際既野睇住悲劇不斷重演

野又幫唔到剩係識講廢話拎光環
覺唔覺得自己好噁心?
情感上支持你,但要有數據支撐論點,研究助養兒童長大成人後係點樣
不過左膠當道邊有人敢做依啲統計
我覺得問題其實唔係助唔助養 係要推廣&資助非洲人買避孕套/丸 佢地平時生活都係比較原始 做愛係其中一個娛樂 咁但係又無錢買dom所以咪生囉
要解決問題由根源著手

有錯勿屌
依個立論幾得意,真係從來無諗過
捐錢比第三世界人民買物質其實無意義,諗辦法去搞掂當地政府,經濟先真正幫到佢哋。
做呢d研究隨時有生命危險啊
入面有咁龐大既利益
明明咁先係最好效解決問題,但左膠當道實冇可能做到
成副身家捐哂俾你又點話
好彩我淨係捐錢比難民署
班力架日屌夜屌 生個仔出黎就搵其他人捐錢養
變相係其他人間接幫佢地處理性慾
但係堆NGO借非洲過橋Cap水
捐錢果班又想比錢買功德做印象工程
一個願打一個願挨你可以點??
起碼NGO真係唔會逼你捐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞