Fujifilm討論區 (43) 回贈又黎啦

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
個人認為 1650 同 1855分別都幾大
比起1650, 1855光圈大一級, 加上畫質都好啲
至於23/2叫唔叫重覆就睇個人習慣
23/2我冇但有枝35/2
有時自己行街snap單機單鏡都會帶35/2 而唔拎1655/2.8 求個輕便
唔該晒兩位回覆
考慮入老蛙 9mm用去影星
不過已有xf10-24
會唔會好不智呢
1024未必夠 我自己都冇1024 但夜晚真係光速收皮無2.8係差d 我諗緊16.4定三楊 定老蛙
我有10-24,都有老蛙 9mm

老蛙9mm 專影星用
但係1650相對會wide少少 影景好似多少少優勢 光圈細一級相對上唔算好大問題嘅諗
而且影玩具嘅話有23f2
感覺上1855影景定影玩具都唔算好出色 好似幫助不大
會唔會考慮加多少少錢加其他鏡
垃圾獌
我有16.4 都諗緊入唔入好 睇sample真係幾吸引
有16.4 同 S12
老娃好似有巴打話過麻麻地?
枝鏡ok,只係暗角大d,LR 執一執好易搞

外國網上絕大部分review都讚呢枝畫質高,又輕巧,又平
數碼城xh1 body 7150 with grip set 7990
平到笑
因為我自己計條數又10-24又老蛙 買買下同8-16差唔多添可買當初8-16又可以影景又可以影星 但真係好貴先無買
1024同9mm 可以落filter,已經比8-16好用好多啦
數碼城個價真係抵玩好多
又係經銷商唔洗擔心
所以後尾諗諗下買住10-24練好技術先做器材撚 依家都係三支變焦一枝定焦玩住先
23同35又唔係回贈鏡都加價做乜事
介唔介意講下原因?
7990 真係好抵玩
唔追新機 xh1無得輸
玩厭左 23mm ,
想玩返 35,影下小品/咖啡
買 16, 基於 特寫(35) +廣角(16)咁用,影下室內裝飾
23f2 影近嘢好似有啲問題要收光圈
唔知影唔影響佢影玩具
不如入支16.4 影景影玩具都冇得輸
利申有23f2
求救 我wts咗4 bo留貨但係又見到數碼城xh1 7990
我可唔可以cancel wts個留貨?
因為4 bo 8380送64gb咭,三腳架,相機袋,保護貼,鏡頭清潔套裝同讀咭器 但係腳架我有 機袋都會另外買
想問下我應唔應該去數碼城買?🤔
去數碼城,經消商
所謂既64gb咭,腳架,相機袋,保護貼,清潔套裝同讀咭器,夾埋都一定無$400,64gb $100左右,讀咭器係usb2.0垃圾,腳架 袋 貼 套裝全部淘寶貨,比都唔會用,有朋友去過買又係呢堆野
咁我係咪應該啲鏡都去數碼城度一次過買?
btw我可以直接同4bo講唔要?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞