Fujifilm討論區 (43) 回贈又黎啦

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
星期五去問 做緊$3360 即刻頭也不回就走
好似又貴返 price
報價上返3200
水3000
一下貴左咁多!
咁撚痴線 我本身都有少少興趣16.4 不過個價升到痴哂線 更何況我又唔急買
我轉個頭落樓下天x 到問 話無哂貨 唔報價 真係幾貴都有人買lol
伸手黨老羞成怒
柒頭皮說明書都唔閪識睇伸咁揀柒多野講
死撚開啦,你老母塊臭閪無人想屌
你老母咪比狗屌生左你呢隻生滋狗出黎
味理佢啦
垃圾波台狗 已block
香港教育係咁

伸手最惡最正確
次次有回贈個價都上返上去
個回贈根本嘥氣
考慮緊 xh1 xt30 xt3
主要旅行/平時影下人咁
旅行會拍下片既

有冇人建議
手震人仕就XH1
如果想輕鬆而拍到片 無咁需要要求高既又想輕便就XT30
若你拍片對畫質 色層有要求高好拎d 就XT3

買機唔送技術
想慢慢學習 所以想揀定一部慢慢深造
不過多謝您先
一步到位xt3
冇乜budget: XT-30
影still / Landscapes 多: X-H1
要追焦/拍片多: X-T3

用 budget 揀 X-H1 / X-T3:
X-H1 $8450 剩機連直倒3電
X-T3 $9xxx - 10xxx 剩機連1電
本身新手落坑入X-T20,玩熟之後入X-H1。感覺好似由揸吉姆轉揸高達,有排去熟習操作
本身已經有枝1655,平時用嚟旅行影境多,仲值唔值得入多枝1024?會唔會太重疊?
值得,唔會太重疊,因為廣角鏡每1mm嘅差距都好大。重疊嘅16-24亦省下換鏡嘅必要。
其實好多zoom鏡的重疊焦段,個變型視覺都好可能好唔同,唔一定係可以各自取締。例如ultra wide16-24段影人像個變型未必會好過支1655的16-24段
經常都會見到類似問題,其實我覺得真係唔怕重疊,因應取境而決定邊支鏡
買機冇耐想問下
買kit個時係xt20 1650 再有支人地讓既23f2
如果再買支1855會唔會好不智
買個刻朋友話1650同1855分別不大
但上網睇多d資料又開始懷疑人生
見二千靚蚊又唔係貴當買個教訓算了
定師兄有其他推介?
細佬影景同玩具多
入1855出1650
來回應該只要一千左右?
如果聞相,唔好諗,買啦,1855各方面都確實係好過1650
但如果粗用下,post下ig / fb之類,不過補多少少入多支35.4仲大喜感,起碼有個新視覺衝擊
我都係1650+23/2,但我完全無諗過會入1855,一來我唔聞相,而且無AB test情況下,老實講我唔會介意個差d銳利感同差個少少光圈
買機冇耐想問下
買kit個時係xt20 1650 再有支人地讓既23f2
如果再買支1855會唔會好不智
買個刻朋友話1650同1855分別不大
但上網睇多d資料又開始懷疑人生
見二千靚蚊又唔係貴當買個教訓算了
定師兄有其他推介?
細佬影景同玩具多
如果聞相,唔好諗,買啦,1855各方面都確實係好過1650
但如果粗用下,post下ig / fb之類,不補多少少入多支35.4仲大喜感,起碼有個新視覺衝擊
我都係1650+23/2,但我完全無諗過會入1855,一來我唔聞相,而且無AB test情況下,老實講我唔會介意個差d銳利感同差個少少光圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞