Fujifilm討論區 (43) 回贈又黎啦

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔係2k 咩? 千幾咁平?
超廣角鏡除非係影近野,一般都係收光圈較到無限遠任影
不過記住鏡上標示既無限遠都係假既,要自己稍為adjust
非原裝鏡買二手/水貨是常識吧
50-140要帶 挪威郊區好多上山tele影番落黎好正
好多外國review 講Samyang QC 麻麻地,尤其枝14mm,要揀幾次先揀到枝光軸正常

唔知行貨有無得換到正常為止,如果無得換,買水貨就算
其實真係粗用就算
反而我枝16.4 真係再貴都要買行
見到而家16 1.4 有回贈,有d 心思思想買

但已經有枝16 2.8了
So 0 買機信唔信得過?
平時去開CAM2買
16 2.8
X-T30出左1.01更新
就係驚去歐洲影教堂唔知整較好
都算近野
簡單既做法就係你將部機轉去MF mode出街影一次
Improved operability of the Q (quick menu) button
To avoid accidentally opening the Q (quick) menu, the button reaction time has been increased.*
*FUJIFILM Corporation plans an additional firmware update in June. This will allow customers to use the Q button as a Fn button. This planned update also allows the user to disable the Q button and adds it as a choice in the Function (Fn) Settings enabling the option to assign it to a different Fn button

正,成日hi 到個Q制
唔撚用得
岩岩買左枝50-230 II,暗d 既環境已經拉晒風箱咁對

好彩只係買黎影風景用,都勉強接受到
自認技術麻麻 試過MF mode影過一次
當時睇一切正常 自以為中晒焦
但返到去聞一聞相 就見到呢到朦個到走焦
update 完,係改善左,輕輕hi 到都唔會再誤開
我百老匯用恒生卡
6680-350-1200 =5130
你係咪拉到最盡當係無限遠?

其實係屋企個窗影出去,再落返電腦睇,已經試到對焦環邊個位係"真"無限遠

試完一次,之後心入面就有印象應該扭去邊個位
用埋Apple Pay 都係得250+50蚊?
cash dollar 100 當200
買鏡賺返黎既cash dollar 係咪唔可以即刻用返落枝鏡?
唔係點吸引到人買50140
明白,咁賣緊約幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞