[親生仔] Google Pixel 討論區 (23)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
佢個長期置頂天氣唔識自動更新次次要入去先更新天氣
我想問大家係點Lock screen
除咗禁右邊粒制LOCK 之外

有無咩lock screen apps lock完可以用指紋解返
除佐開發者同深色主題,仲有咩地方set係咪Q BETA來
係Q Beta。暫時我未搵到P除咗用substratum以外,轉晒黑色嘅方法。

有冇root到機裝substratum?
正常除root 方式lockscreen之外
用app lock screen 好似係唔可以用指紋解
有冇人update完 個auto rotate 出出地事
Google 和華為將為 Nexus 6P 的電池問題支付購買者賠償金

不知道擁有 Nexus 6P 的讀者,過去是否曾因電池的問題,造成無限重啟或是不定時當機的狀況呢?Google 和當時負責代工的華為目前已達成初步協議,希望能以賠償金的方式來解決因相關問題而起的集體訴訟。如果法院於 5 月 9 日時批准和解,任何 2015 年 9 月 25 日後購買 Nexus 6P 的人,若曾提供完整的錯誤報告文件,就能獲得 400 美元的賠償。而沒有的人,最多就只能獲賠 75 美元。此外,已經收到 Pixel XL 作為補償的人,則是能獲得 10 美元賠償金。
部nexus 5x 用咗三年終於bootloop
rip
Photo?
我用咗tasker可以咁做,而且唔洗root
但閂mon前會閃爍一下先會閂
唔知會唔會傷mon
係咪fake 閂mon 黎
咩機?
冇得double tap to sleep?
點set
停用左都係唔得
想買pixel 係咪冇地方可以試玩先
Settings -> Network & internet -> Mobile network - Advanced

睇下Choose network係唔係寫住中國聯通/China Unicom,Access Point Names係唔係中國聯通嘅config
冇錯,第一次用一定要set。
我想問大家平時係邊到買MON貼.之前淘左幾個但係個D垃圾用2用好撚多手指印. 有冇D好用既MON貼推介.
利申. 3XL
Pixel 3 拍片D聲係咪好怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞