[親生仔] Google Pixel 討論區 (23)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
用咗4年...
電池小脹,個殼花哂,power制壞埋先換
換左舊電之後power制壞埋就換機…廢時換完粒制又唔知壞邊到
用緊nexus 5 unlegacy pie 覆你
舊年等減價等得幾辛苦
當時都唔知部舊機捱唔捱到新機到手
順?
會唔會好快冇電?
而家oneplus5 開心使用中 估唔到而家呢部都差唔多捱到2年
超順
換左電所以唔快冇電
東亞,恆生android Q下,未用到過
係,而且果時好平,如果唔係舊電太快打柴我會一直用
可以,不過香港好似得club sim同3有esim,其實台或csl唔知有無esim
CMHK有.
smartone用緊

我實體sim插咗無network嘅csl八達通sim,pixel 3成功駛用,非常方便
噚晚睇Google I/O話Pixel即日有Google Map AR
想問點先用到
cmhk 有
但係唔知點解收唔到sms
有無set返sms用邊張sim?
我用到,無問題
我部Pixel 2係三禾買,不過係加水所以個插頭唔啱香港用。

可能係我自己唔好彩,過咗半年部機就壞咗(唔關三禾事)。建議唔好搵返三禾搞同motherboard嘅維修,提供維修服務嗰邊好仆街換咗塊Verizon嘅板畀我,依家冇得root機
有呀,岩岩再試多次
Send到SMS,但係收唔到,由轉用esim開始就有咁嘅情況
插翻張實體又收得翻
有無巴打update 完q beta 之後
啲新相嘅日期bug 左 變左做1970 年
我冇事喎
有冇試下update下個相簿
應該係少少software timestamp bug啫
可惜既係都係無左以前直接㩒實home制搜尋畫面上既野,copy畫面上啲字
有冇人會打算買英國版?
想當年我喺 嗰度買兩部 5X 運過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞