[親生仔] Google Pixel 討論區 (23)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
裝埋patch我都仲係用唔到
巴打用緊邊個版本?1.0.24.2214986?
我beta2用到喎
都係嗰句join左files go beta update完
一入app問嗰句野 確定完就用到
不過其實都應該仲有啲bug
因為比正常load耐d
唔知google無啦啦搞file premission做乜
Join咗Files beta開埋storage permission都係唔得
就係撳咗都冇用呀
我有用喎
我之前都出殘體stories
撳左don't show stories in Chinese後就冇晒,不過就繼續睇到香港,台灣既sources

估計佢個Chinese係指支那
救命
點解中國聯通卡插落pixel3 度上唔到網
第二張卡就得
日本專門收購和販賣二手3C電器的店家 Janpara(銷售店家請看官網列表),正在特價販賣沒有用過的 Softbank Google Pixel 3 5.5吋智慧型手機(64GB 版本),只要49,800日圓,相當於新台幣一萬四而已,台灣目前官網64GB的價格新台幣27,700元,相比之下爆炸性便宜,每個Janpara店頭約有70部手機,黑白色都有,正好在日本的朋友趕快去買阿!

這個版本的 Google Pixel 3 由 Softbank 軟體銀行引進,而且為了讓消費者不要擔心,這個版本的 Pixel 3 為 sim 卡解鎖版本、保固時間為三個月,而且有紅標返回的保固協議,意思是如果消費者在使用的過程中被電信營運商卡住不能使用,可以無條件退貨。

https://www.cool3c.com/article/142583

由lihkg轉貼
剛剛跟じゃんぱら確認過了,這批是有鎖機的,並不是sim free,只能用softbank回線,而且softbank不幫二手用戶解鎖,只有原購買者才能去解除sim lock,建議修改文章,以免誤導!!
日本媒體也有報導,裡面有強調是沒有解除sim lock的版本。
akiba-pc.watch.impress.co.jp/docs/wakiba/find/1179174.html
23 個小時前 留言
中伏
如果Google assistant識講廣東話 ,
係咪Google home mini都識?

你哋beta down嗰陣時係唔係咁
講真我都唔知點解 我都係睇你哋上面條link先至知道可以用到
係唔係冇set APN
而家Google search bar左邊變藍色
lm

beta2 倒水咁倒
咁撚食電

比平時用電量高?
開某啲app部機會一直發熱 一熱就倒 直至主動重新開機
app usage係睇唔出
佢係background出事
3a 係咪confirm unlock唔到bootloader
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞