[親生仔] Google Pixel 討論區 (23)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
不如你答我點解samsung唔整10TB 反正可以整到一樣size
唔好講其他
平心而論,128GB尚算ok
但64GB無插卡就真係食屎
你whatsapp稍為多d相同片, 裝多少少app已經玩撚完
除非你部機乜撚都唔裝, 一影完相即刻sync上google drive
我部Pixel 2 64GB仲有27.5GB剩,有一堆MP3同FLAC,而且有少少遊戲。想知道點解會唔夠
我sd card已經用左40GB
Spotify淨係歌都10GB 但都大把位剩
片全部上Google photos手機唔留
Game兩隻 Hitman sniper, Asphalt9
System 12GB至少仲可以Del 1GB
有冇pixel3用家係esim+實體sim一齊用?
方便留TG嗎?

做主機就一定唔夠 副機就岩岩好
之前一直都長爆的,係近排準備去旅行,刪左幾千張相先有d位剩
24GB System why
我都想知

個個都用唔過64嘅
不過我係啲懶得backup咗就del相嘅人 所以先有咁多相
公道啲講64係夠用嘅 不過128就真係可以唔洗用腦咁亂嘥啲位
想面原巴Q beta3 9.6GB
不如你wipe flash一次Q
搞一次好麻煩,不了
對我呢啲有ocd 咩都要好整齊規律嘅人嚟講
用過32gb已經破咗記錄
唔用嘅app/用一兩次嘅app只會down喺副機/用完即del del咗app會入file manager搵嗰個app file 出嚟del咗佢
whatsapp人地send嚟嘅相 睇完覺得之後唔會再用就會即刻喺對話裡面delete photo from device
其實我揀128最主要嘅原因係聽聞手機用嘅ssd
容量越多讀取file速度會快啲
雖然真係爭嗰一秒半秒 不過就喺呢方面有少少ocd 所以先買大
同埋之前忍咗部得16gb嘅nexus5太耐

唔明點解64gb會夠用。。。
不如講下有咩apps兩下screenshot cap得曬全部

巴打一定入咗好多tg group
啲相最舊係2013年。。但又想繼續放係電話

upload上drive下下要上網唔會好煩咩?同埋大家點睇Google Photos嘅privacy
就算我move走40gb.. 都用咗55gb la..淨返好少位

64真係咁夠用咩?
唔信Google 咁你用apple算啦
相就一定自動upload加share
我唔知2019年搵wifi仲有問題
超 點會唔夠?睇你點用部機啫
我淨係歌張128GB卡都唔夠裝啦
你乜嘢都擺晒部機1TB都唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞