好努力咁草左球幾去買樓..咩都買唔到。

385 回覆
1389 Like 89 Dislike
得百零萬過主喇 家下唔做你生意
過去十年,香港有11萬人落錯車
包括我
https://hk.finance.appledaily.com/finance/daily/article/20190330/20645119
采葉個509尺個則正呀
不過差唔多升左1球,上年600以下仲買到,而家要680
新加坡除左居住還境外,好多野都差過香港
乜都唔知就唔好係網上9up啦
由佢呢d人啦 , 佢地需要有野寄托先生活安好

香港整體實力環境遠遠好於新加坡
又係你依個扮移左民既執波仔呀
你講嗰隻就算低層都一早過左700萬
做幾年野想買黃埔係咪忽撚左?
早排跌巿采葉庭最細有6球下
錯過就無了
10年等到依家?
咁其實成日話拎舊錢去外國果班人去左外國未?
應該好似佢地把口咁講好易去到嫁

吊你老味得果百幾二百萬可以去咩外國呀吊
到時生活重慘過係香港啦傻鳩

佢又會上水既
working holiday 當移左民嫁啦
香港都撈唔掂想去第個地方同人競爭重要提升埋生活質素?
咁撚易重有撚人留係香港咩 成撚日發白日夢
先上車,後樓換樓啦
佢唔尷尬個下好野

問左好多次
如果佢2010無賣樓而呢9年又有投資
生活會係點
大湾区
岩岩畢業無父幹 打份工都唔知點搞 儲幾年應該都係得百幾萬 最多
儲多小小移民好撚過啦
呢個真
我夠知瑞士好撚正啦 但去唔去到先得嫁
你無辦法離開香港就要玩香港既遊戲嫁啦
面對現實啦吊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞