好努力咁草左球幾去買樓..咩都買唔到。

385 回覆
1389 Like 89 Dislike
笑撚左 還掂你打算得買樓 你都無得走 要比共產黨搞 扮咩高尚
我唔知啦
我係goolge map search 深圳水圍彈左我去寶安區

咁當你個到近關口, 點樣180萬900尺?
跟住呢 你人格係咪昇華左
我住大陸唔撚可以反共 ?
600萬買個幾百呎唔好同人講底線啦好心
無得走買左香港就唔可以賣?
巴打,我地唔使理過支那仔,原來都係傻既
答左我先啦,點樣係關口180萬買900尺
所以我講緊既係"我180萬住緊成九百幾呎"
"你要唔要聽班柒頭講600萬買500呎自己諗"
呢句先係FOR你地用
600萬可以買差唔多1000呎 點解要考慮少一半呎數既香港樓

600 一千呎呀喂

坐多兩個站 200萬 一千呎呀喂
得啦 你收檔啦 水鳩人大西北 咪一撚樣一街大陸人
你覺得係支國生活,食野,飲野,醫療,上網都無分別咪ok囉,無人阻你上去
同埋你不如話D人03年係香港180萬 買左900尺樓啦
飲支國水飲到你咁弱智
你第一段我住咁耐係有分別既 真係FOR你OK就OK
頂唔到大陸貨都無計
但係 我講緊係樓價600萬1000呎 甚至200萬1000呎都有
與其水鳩人大西北600萬500呎 不如番深圳買1000呎
支國水呢家野 大家咁話
呢個時期 唔係移民你邊走得出支國魔掌
如果個個都接受到上中國買樓住大啲,咁大西北樓仲會唔會係咁既價?
市價已經反映左俾你睇,大部份人寧願俾貴啲都唔想日日過關,返支國買樓住
掟哂去買股票長揸收息當再儲下錢先囉
所以我先講出黎 比個新方向
我都住左10年大陸 換左兩次樓
既然大家寧願晒多幾百萬都大陸人住
咁我都無辦法
巴打係咪趕住結婚?會唔會考慮上左車先過幾年再換
我前年儲夠錢買左土瓜灣300呎新樓,樓價5百幾,首期連雜費差唔多2M(我俾多左,其實最少百幾都上得),而家租緊俾人15K,自己痴屋企住,8K家用
層樓會升,以後有需要再換都得,咁樣快過自己儲錢。
我就係迎豐對樓無咩了解不過自己比較傳統,屋企人都支持做野一有錢就買磚頭,買果陣淨係諗住土瓜灣通地鐵呢件事......
係呀,自住土瓜灣唔算一個好好既選擇,黃埔好好多。我買新樓係因為我得2M選擇好少
租出去收鬼到一萬咩,唔洗供?直頭唔止比多3 4千, 起碼比多2萬
采葉好野黎
同yoho同期落成
開則又大又靚
環境又靜
係呀 haha 又係我, 你咁鐘意留意我既, 唔通你鐘意咗我? 我發現每個買樓post 你都會出現
依家采葉庭細兩房都要6球以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞