好努力咁草左球幾去買樓..咩都買唔到。

385 回覆
1389 Like 89 Dislike
唔夠努力
試下再努力D
排公屋使撚曬佢開心下就算喇,起碼叫富過
百萬窮翁
6m都買唔到係你唔肯住舊居屋or細巿區樓or大西北姐
啱啱入左間北角細地盤鋪問500萬盤
個aa直情話冇就冇理我
但鋪頭門口都貼左幾個細價盤
唔知係真係冇曬定唔想做呢啲生意
假盤/已賣
引你入去,再sale其他盤
得寶啦
呢個價錢係台灣大陸, 夠你買完仲有錢剩去洗,係香港人先咁鐘意攞哂去供樓, 人地根本覺得香港人on9
同意
而且係香港買樓同埋計劃以後移民去外國根本無衝突;係香港買樓係保值同埋有資產增值嘅可能性,到以後決定移民外國再賣左層樓咪得
按揭政策真係戇鳩鳩,首置一過六百萬要拎多一倍首期出嚟
反正唔買樓就垃圾 唔好咁撚多理由
連登好似係行呢條RULE

買都唔撚好益鳩香港班AA 係到日踩夜踩
大西北 不如番深圳住 反正香港就黎拆關啦
還掂買得樓你都無得走
焗鳩住你一家親

平又平香港咁多 又無香港咁三尖八角
點解要買香港D濕鳩樓

我180萬住緊成九百幾呎 你要唔要聽班柒頭講600萬買500呎自己諗
事實上就係香港地價高昂,個個用成半世人去供層樓令價值觀同其他城市完全失衡, 女既就為層樓去揀老公, 離婚分一半, 男既就諗住條女都係要層樓唔撚係愛我而拖住唔結。生完小朋友供樓洗費大連同個小朋友去吓旅行學個琴都要就住就住。

反觀其他亞洲國家, 新加坡你睇吓年青人買樓有冇咁難, 人地仲有政府幫, 唔似得香港全部公屋都係蝗霸撚哂。人地又唔通第三世界? 排名高過香港好耐啦!

你話去外國有風險, 咁唔通係香港買樓冇風險?
認真,去 康城搵
香港樓is the best ~~
唔洗不服來辯~ 係事實~ 你改變唔到
康城搵到6球2房 我同你買
俊瀅 一期試講下價啦。真係要買乜都要試
大灣區
法國個個康城?
好同意,係香港咁耐,家庭事業慢慢上軌道,好難話走就走。去到外國又好難搵工,全部屋企人朋友都係香港,比我去到出邊,一個人住幾干尺屋又點,身邊都冇人同你分享。
600萬都買唔到似係你眼角太高wor
其實事實反映一切
咁簡單咁完美咁全部人已經走晒

再唔係可以問啲移民友
絕大部分都係香港有樓起家先再移民
點解咁講呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞