好努力咁草左球幾去買樓..咩都買唔到。

385 回覆
1389 Like 89 Dislike
放租要俾五成首期?
新樓俾一成半都得啦。二手豪宅就可能五成。我俾左三成,供得少。
係呀條友好勁架
好似係菲律賓大學讀緊phd
上年6球買到大兩房
我認得佢sistxxxxx
好鍾意同人鬧交
勁無聊正一廢人
好心你啦,男人老狗 問完你點樣supply少左,樓價會點又唔敢答,剩係識係到老屈
我講左我只有個濕鳩master,咪再老屈我 PhD

半新樓價殘會唔會殘得個同區舊樓呀,咁點解唔直接買同區舊樓呀
真係識你個鍵盤戰士係老幾呀
二月中已經無啦 細兩房已經要6百頭
淡友俠上返水喎
平yoho mid 200萬
但出去西鐵站有條路仔要行
巴士呢邊上好過yoho上
Yoho成9日都無位
個則四四方方 好好用
靜係真
又有內園

200萬呢幾分鐘路仔我願意呀
600萬內做到8成上車 百幾萬首期 真係屌得過

利申:接火棒價買 首期差唔多300萬 aa死全家
自住最少10年 到時會低過買入價 我裸跑中環
無600啦如果有600 我都
靚盤機會一閃即逝
睇吓朗庭園囉
都行到過朗屏
又近市中心多啲配套
元朗樓唔好淨睇西鐵站
輕鐵屋苑都好方便,值得考慮
因為路線集中班次密,一架接一架仲密過地鐵
同屯門天水圍嗰啲輕鐵概念成個幾兩個字一班好唔同
今日去天水圍睇樓
嘉湖2房 好多都開550-600萬
近西鐵既樂湖/賞湖仲要無盆放
唔出去睇樓 都唔知個市又癲返哂 勁痴線
分新舊樓㗎咩?我以為係跟銀行按揭plan
all in 孖展
一個星期後變富豪/破產
其實「偷雞放租」是不是犯法?如是高成數按揭,有機會是違法。因借款人曾對政府作出聲明物業是自用,HKMC 也會定期要求借款人申報是不是自住,如對政府作出虛假聲明,的確有可能有法律責任。
很多客人因此做高成數按揭時選擇QBE, 但其實QBE也會抽樣調查,如發現是出租,也會call loan。
如是是借6成而不是按保,由於只經銀行不用經政府,聲明是自住是對銀行聲明,偷雞出租是違反同銀行的契約,有可能被銀行要求補回成數的差額。
英國香港
所以你上一代同你下一代應該都幾窮
aa死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞