沈陣營第二百一十七期 - 滾動熊市無厘頭,師父春袋挾無憂

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
\|/
\|/
摩根大通舵手:美國經濟擴張料將持續數年 (03:33)

on.cc東網專訊】外媒報道,摩根大通行政總裁戴蒙(Jamie Dimon)表示,自2008年以來美國經濟一直擴張,相信未來仍將持續數年,而即使市場出現一些衰退迹象,但他認為至2021年之前,美國經濟都不會衰退。

他在業績會議上表示,「如果你留意一下美國經濟,就會發現民間消費良好,資產負債表穩健,人們重返就業市場,而且企業擁有大量資金。」

戴蒙續說,經濟擴張將會持續數年,並指無人會預測構成下次衰退的真正成因。
格林斯潘話經濟可能唔得,大摩就話2021前繼續經濟擴張,信邊個講?

睇嚟都係林太啱
究竟美帝道指破頂定做雙頂? 好快有分曉,我只保留呢個倉位唔加貨,噚晚set加多5股196.3AAPL都入唔到,瞓醒都撤單

等道指破頂先加倉未遲
264xx 26951

今次唔破270 都當佢雙頂
究竟美帝道指破頂定做雙頂? 好快有分曉,我只保留呢個倉位唔加貨,噚晚set加多5股196.3AAPL都入唔到,瞓醒都撤單

等道指破頂先加倉未遲
264xx 26951

今次唔破270 都當佢
信格老
格老無大摩咁多利益衝突
我信自己2020經濟最多放緩,唔會衰退
\|/
師父早
你小心,師父而家好識玩
佢開個account入黎講句大家好,滅門架
我信師傅
下星期一買貨,順便去銀行轉多9皮嘢入富途,即20萬本錢港幣放港股,2皮美金美股,一於搏大堆
呢個梗㗎喇
格老係勁
但08金融危機佢有份唔理警告

依家仲未到全民皆股 笑鳩人返工jm9
佢警告既理據純粹係升得多就要跌
同師傅一樣都係硬淡

鬼唔知經濟唔好咩
到淡友輸曬就自然落
反而我有樣野擔心
Sell in May and go away
5月會唔會有大量獲利盤

師傅會唔會J呢樣野?
配合埋鄭老秋29/4 套新劇,唔奇
深水埗是咪有槍擊案
香港幾時咁唔安全
借錢買匯豐收息?
https://lih.kg/1103420

開始又多左D ON9仔出黎問
係,呢啲小兒科,當年葉繼歡喺觀塘揸住AK47喺街掃射,差好遠
連登正負皮我哋叫平安鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞