沈陣營第二百一十七期 - 滾動熊市無厘頭,師父春袋挾無憂

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
歐洲第一性都
計我話為下一代就關島最好,可以做入籍美國嘅跳版,夠5年就得,他日下一代出人頭地要去一流嘅地方先有一流嘅機會

如果自己移民就邊喥冇所謂,鍾意兼搵食冇問題is OK
去南美啦
計我話為下一代就關島最好,可以做入籍美國嘅跳版,夠5年就得,他日下一代出人頭地要去一流嘅地方先有一流嘅機會

如果自己移民就邊喥冇所謂,鍾意兼搵食冇問題is OK
移民我唔會,要走幾年前走咗,甚至依家有日老婆話移民可以即做

應該都唔會了
其實可以,掟去美國讀書,錢就搵師父俾,no problem
而家去美國好似好難
25萬歐元國債, 另加7萬歐費用, 但冇min stay, 屌得過既
即係買個歐盟passport咁解
沈門兄弟嘅命運就在於師父,無論移民、Call G、結婚、買樓、旅行、換電話。。。等等,就靠師父射住

改變命運由拜師做起
生養死葬靠師父
BNO遲早都會叫投資英國之類變成BC, 脫歐之後或者出現
膝下無兒其實去邊都冇咩所謂,膝下有幾件真係要考慮一下。
拉脫維亞移民都係想一個原因,就係拎到EU藉。第時如果有小朋友去EU讀書都可以係公民價。
拉脫維亞主要係出口木材同埋旅遊業,佢全國有80%面積都係森林。
之後佢的GDP都係有增長。
教育方面就覺得唔係太大的問題,拎左EU藉去邊個EU國家定居都得。佢北面愛沙尼亞,全歐洲最top的 IT 國家,第時推個仔/女去做 IT-dog。
擔心係搵唔到食的大問題,遙控香港跟師父搵食,之後資產轉移到呢度用。
師父照我茶煙飯
根本都唔駛住嗰邊, 都冇min-stay. 每五年續一次residency. 冇問題既
係就好呀, 不過係驚佢要過千萬港紙咋
盡量,美國集世上最多精英,有最好制度,喺呢啲地方先可以大展拳腳,唔單止係錢,做學術都係,可以容納不同嘅人生

香港冇錢萬萬不能,李白翻生都唔會以詩留名,只可以拜入沈門參透實戰理論
其實如果係退休住係好好既,起碼好過英國。
歐洲都冇邊個國家既天氣衰得過英國
拉脫維亞D女係正,50 euros 己經可以
仲有, 有EU護照住邊都得啦. 首選西班牙. 英國佬退休都去哂西班牙住, 但脫歐就全部要返歸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞