沈陣營第二百一十七期 - 滾動熊市無厘頭,師父春袋挾無憂

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
其實好多都睇唔明
覺得可以剩係睇屋果個description
其實係個網麻麻地
可能免費野係咁
有可能搵真人先準啲
https://s.8s8s.com/m/xingmingceshi_2.php

【沈振盈】的名字三才配置吉凶測算結果:

三才配置:水水水

名字吉凶:

名字簡批:素行不治,流離失所,時時轉移,屬不遇的悲運,可能成病弱短命孤獨。但亦有出異常豪富長壽都名望家的可能。
有較強的活動能力,有如洪水氾濫之勢,有可能建奇功,立大業,也有可能成為豪傑、偉人,但多數人不如意。若先天八字忌水,此種配置難逃凶數。(凶)(周圍走嘅無殼蝸牛)

1、總論:做事衝動而積極,成功失敗常在一瞬間,一生多勞苦,在煩惱中度日,呈現勝敗難分之象,如能改進獨斷獨行好高騖遠的性格纔能順利發展成功,天運五行屬土時,成功困難又有意外之災。

2、性格:為人任性又自大,獨立而早熟,具有豐富的想像力,具有天賦的纔華,但一般說來理想高遠而脫離現實,因而陷入不務正業的人亦有之,正派經營成功纔能持久。(獨沽一味)

3、意志:意志堅定,自己決定的事情,總是一意孤行的去實行,碰到了困難也能相當忍耐。(一生都追沽睇淡)

4、事業:如能專心為事業奮鬥,憑著纔智一定可以名利又收,但切勿我行我素而招來判斷錯誤的失敗。(死淡)

5、家庭:不甚圓滿,夫妻多爭執,家內不安之兆,應多忍讓婚姻纔能持久。(師母冇叫買樓)

6、婚姻:男娶好勝寡和之妻,婚後常有爭吵;女嫁鹵莽頑固之夫,婚後家庭不和睦

7、子女:男孩較多,個性較為孤獨,長大後父母意見不和,應多給予愛的教育。

8、社交:社交與外緣皆不錯,但不宜過份自大,以免遭到別人的反感打擊(死敵英國王)

9、精神:不重視物質好壞只顧追求理想,精神常在不安定中。(救得一個得一個)

10、財運:財運不穩,時貧時穩,應慎防意外損失或牽累之事。(間中要執煙頭食二手飯)

11、健康:易患肝膽、風濕或筋骨酸痛、泌尿系統等癥。(夾爆春袋)

12、老運:晚景財源不足,精神勞苦,家庭有孤獨之象(全中)

好準
大撚膽
【黃國英】的名字三才配置吉凶測算結果:
三才配置:火火火

名字吉凶:半吉

名字簡批:雖有急起的成功運而成功發展,惟因基礎薄弱,缺乏耐久力故有輕浮疏忽而招致失敗失意之慮,有提高戒心的必要,另央體低抗疾病能力差。

其人性情活躍好動,偏於急性,缺乏耐力,有良好的智謀,纔識敏捷,但自制能力教差,往往固執己見,剛愎不仁,因而可能招致失敗。另外,對疾病抵抗能力差。(平)

1、總論:有成功發展之運勢,但過於急進及缺乏耐力,恐有失意之時,做事如能詳細計劃,穩重行事,可立於不敗之地,天運五行屬水時,一生變化不安。

2、性格:急性子,熱情且禮貌周到,注重外表的裝飾,為人豪爽,內藏爆發性質,且有桃花運的傾向,又不耐寂寞的生活。

3、意志:意志不夠堅定,做事有虎頭蛇尾的傾向。但思想正確,可一展抱負,財利可得。

4、事業:宜自己創業或開店當老闆。凡事不可粗心大意或操之過急,否則有失敗之慮。

5、家庭:大致圓滿,應節制應酬或風流之事,以免影響夫妻和睦。

6、婚姻:男娶明朗大方之妻,婚後有人為因素爭吵;女嫁英明纔華之夫,婚後持家有方。

7、子女:男孩多於女孩,活潑而頑皮,會給您帶來一些麻煩。

8、社交:性急容易得罪人,但為人很有禮貌,社交及外緣仍很不錯,不可太風流。

9、精神:外表樂觀,內有空虛感,應注重精神修養,培養耐力及定力。

10、財運:財運佳,能有很好的物質享受,應注意因疏忽而帶來意外損失。

11、健康:易患高血壓,血液循環系統疾玻

12、老運:晚景安寧,事事如意,名利可得。

希望cfu見到唔好唔開心
水火不容,難怪兩個勢不兩立
真係無得唔信
\|/師父食宵夜
師父唔掂喎,水輸比火
打手又揾位入 我地師父用水射死火火火呀

\|/
\|/
\|/
\|/
照計係水剋火
點解會搞成咁
我唯一諗到既原因就係火個個Lv100 水個個得Lv10 所以屬性剋制都冇用
大膽!!!

我地cfu係人中之龍,唔會同d. 雜魚計較
見到你話師父係人中之龍,我喺茶餐廳好似八神庵咁笑出聲
啲食客以為我癲鳩左
去睇吓房屋台公海post, 發覺好多連登仔嘅理財觀念認真麻麻,好可能係受父母感染嘅觀念,例如唔好欠錢/按揭,呢啲上一世紀80年代啱,高達12.5厘息,當然係唔借最好,今日按揭低到H+1.2, 有咁長攤咁長還先係,有錢都唔好俾晒,多啲流動資金冧落樓寶賺息差

另外樓按可以減免稅金額,當然用盡佢,上個post講過加按冧落樓寶賺息差,其實漏咗扣稅,呢啲係長lam長有,除非退咗休

有借有還上等人,TU都高啲,下次借錢利息有機會再低少少
要與時並進,依家根本係要借錢先係醒目仔,有cash flow你玩曬,銀行咁低利息都唔借,套息差都好(有本),無本可以借黎買正股食大牛市場,香港地儲錢無得玩
認受性高嘅資產就係錢,要錢去銀行簽名就有,流通量高嘅大藍籌股票。A級債卷,房地產物業全部都係銀行認可嘅可抵押嘅資產,穩定嘅股息/債息/租金銀行視為收入,喺咁低息環境之下,足夠應付突發情況,生活費之類嘅錢就夠

師父日日灌輸cash is king呢啲概念,唔少人中伏
\|/
師父早
做緊2個動作,賣出買入5000股短炒

噚日冇走,今日輸1百幾十祭品已奉上,唔好玩嘅,捉到跌都估唔到往後走勢,錯晒,認輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞