沈陣營第二百一十七期 - 滾動熊市無厘頭,師父春袋挾無憂

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
黃國英:大市無跟升 料騰訊難破405
04月11日(四) 10:08

騰訊控股(00700)旗下遊戲《和平精英》獲批版號,周四早間一度升穿400港元,為去年6月以來首次。

豐盛金融資產管理董事黃國英表示,其管理的基金現水平不會增持騰訊,因數月前炒雲計算概念時,早已加倉騰訊;但亦不會減持,因中長線仍看好該公司。

不過,他透露周四早間減持了其他持股,主因是即使騰訊升勢強勁,但恒指不太跟到,「有啲驚」,先行沽出部分其他持股鎖定利潤。

他預期恒指短期會在30,000點附近浮浮沉沉一段時間,而騰訊短期不易攻破405元,料波幅在380餘至405元之間上落。

------
今日o/n Hibor 3.34071%.
個個散水閃人
果然係跌浪,睇吓到唔到29500附近,噚日被佢呃咗,今朝做錯晒,賣錯冇所謂,反正玩嘅,買貴咗捱價,下次唔再開市前掛單
屌你老味肥佬架船都唔按時開航嘅,唔怪得佢都落錯上錯船
4月29號就上,師叔今日開始發定功
師叔救師父 兄弟情深
對於被安排對撼無綫,秋官笑說:「如果冇信心又點會接?信心係嚟自觀眾,多謝觀眾捧場!」問到秋官在拍攝期間有否遇到神怪事?他説:「我學過法,所以見唔到,但係有人證實咗我作法嗰陣係有舊烏雲會飄過嚟,就算大宇嗰日唔喺度,都會落大雨。」欣宜日前接受訪問表示不敢看此劇,秋官笑說:「佢乜鬼都怕,惟獨係唔驚喪屍片,或者叫佢淨係睇我出場咪得!」之不過每次秋官有新劇出,股市自然有波動,他笑説:「破咗好耐喇,仲叫大家快啲補倉,不過我唔敢投機,都係買吓啲藍籌收吓息。」

樓寶止跌企穩,正路冇理由,以加租率咁高,理論上股價喺4.6厘就合理,因為增長就算唔到5厘,4.9厘已經唔錯
好想知師叔買咗邊隻藍籌收息,係咪5仔?
好痛呀師傅
其實對隻股有信心就唔驚佢會跌
就算跌 即係下次有平貨執
真係立於不敗之地
師父午間教路又可以開心一陣
九成十打j話叫左d好友見好就收
咁快嗌痛
同埋J定復活節
復活節後見真章
好耐無見
袋底熊?
咁睇黎下晝又黎deep V
多咀一答,我諗你意思係銀行打比你叫你借ploan, 唔係樓按!

如果ploan借黎買股賺息差就真係麻麻,一來年期短,每月要還好多,二來息率未必有樓按咁好!

我覺得你供多年等睇吓層樓有無水位加按/轉按食銀行/按揭中介rebate仲so
師父叫3萬點上面開咗淡倉嘅食一半先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞