沈陣營第二百一十七期 - 滾動熊市無厘頭,師父春袋挾無憂

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
即係年底搞掂埋寶恆又收多d租
呢個短期底嚟,邊有5.5有5厘幾息,業績咁好,可以講有4.8厘已經好平,隨時開船
所以我都唔等$5.6
入左今個月貨先
大沈判
公海有人話而家貴,又唔穩定加息又無5厘
大師見 700 上番 400 會有乜感受?
BTW 牛熊比例9:1 咁耐都唔跌真係無得估
市場扭曲!
我同意大師話市場扭曲呢點﹐但市場 is always the right side...
睇派息已經連續7年加派,點唔穩定? 咁多reits中以4叔最豪爽,派過特別息,其他都好似冇,823有回購銷股,除樓寶同吸血鬼做過之外,其他有冇唔知,冇好投資揸住錢回購股份,有利派息及股價支撐,銷股流通少咗

所以美股BA如果賠償確定,幾十億美金賠償嘅話,股價夠低入得,佢回購股份有總股數1/5咁上下,波音飛機有護城河,唯一對手空客搞錯發展方向暫時唔係佢對手
師傅早晨 \丨/
咁多位師兄早晨
管理層真係好緊要,睇吓隻垃圾德士那,一見299左右個阻力幾大,又隊返落去
\|/
淡勢已成, 師父又贏!
唔明一間蝕本亦冇明顯賺錢嘅公司,點會係價值投資? 老闆又燒錢搞衛星上網,以前google搞過最後close project. Amazon家陣又搞,本身衛星上網有好多年,只係價錢貴普及率好低,有錢佬坐遊艇出海咪用佢上網,1GB data成3嚿港紙,幾年前

德士那老闆我真係麻麻
QQ 開無雙
但可以整到第一架可以真係應用既電動車同可回收火箭, 條友就算唔係叻, 但都係有冒險家精神既

你話叻唔叻做生意, 特別係上市公司生意就另計啦
條龍開始長了
天才未必係做生意嘅材料,我站喺投資人角度睇,麻麻,用股東嘅錢改變世界,似乎唔太道德,燒自己銀紙我會欣賞,正如美國第二總統傑文遜,自己副身家拎晒出嚟做獨立戰爭本錢,做律師做美帝晚年不名一文,睇醫生都冇錢,群眾發現自發捐款,咁真係改變世界嘅偉人

獨立宣言美國立國之本
5.7,
5.6,
5.5
每次入一萬股 !
樓皇點睇小米,雖然雷軍個人係仆街,但係佢D 產品其實又幾好用
我就個個月都入7手然後唔理佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞