[Capsule]有無Nespresso 用家(2)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
邊隻
Tribute to Milano 同Trieste
新手想問沖奶類咖啡邊隻capsule好飲
今朝limited edition 有冇印
前日買完舊嘢 佢先出limited edition -,-
No
舖頭啲奶好難飲 係加就加奶類
而家買部機有冇咩優惠
飮開唔加
有冇人飲過vanilio 咩味道?
好似杯咖啡加左兩滴雲尼拿油咁,我覺得加奶會冇咁怪
今次一pack 有哂兩條限量版,仲要其餘個三條都正
尋日個sales食左誠實豆沙包,我問佢限定版係乜嘅時候佢話你剛買新機,飲哂手上o個D先啦ww
剛才連試兩隻,已經分唔出隻味
唔買?
今次兩隻味都係25ml既ristretto, 唔知用黎沖cuppaccino好唔好飲呢...
touch 係咪冇得緊ristretto?
冇,不過我將lungo掣改成ristretto size來沖之前兩款凍啡,反正我唔飲lungo味,就算要飲都可以按兩下espresso+一下ristretto來沖lungo capsule
我想知點樣用TOUCH沖LUNGO+奶...ESPRESSO唔夠喉(除非DOUBLE SHOOT)
manual有教點改cuppaccino咖啡量,但唔建議沖lungo size加奶泡,會太淡。真係要咁做既話可以用濃味capsule沖,按cuppaccino前按一下espresso出40ml熱水來溝稀,效果應該比改cup size好
點樣可以做凍飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞