[Capsule]有無Nespresso 用家(2)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
唔記得講 唔洗錢

想問一次5粒會唔會太少 會唔會試唔到d咩
都夠既 應該
你有邊度既豆啊
仲有其他既 ethi 雲南 Colom Guatemala
每隻都仲有分唔同區同唔同處理
本身想做ethi既 味道易接受d

但我自己飲過依家依d 覺得唔錯
Btw 無capsule機

想問capsule機出一shot 大概有幾多gram
巴打 我點比你
https://www.nespresso.com/pro/hk/zh/pages/commercial-coffee-capsule-range

ristretto 25ml expresso 40ml lungo 110ml

面交都得既 但你係咪買果啲diy 鋁capsule 整,我係咪要還返比你
你講果d應該係stainless steel refill capsule
我唔係果d啦 飲完扔左佢就得
唔好飲都唔好比番我 屌下我就得

我果d應該同你地平時飲開果d一樣

Between巴打飲開咩 如果我有時間可以整多幾個比你試

巴打咩色線
被人sell到
什麼來?
韓國掃左幾筒starfucks by nespresso,每筒7700won

早兩年在英國讀書
減價果陣廿雞港紙一盒
但都係唔夠nespresso好飲
呢個系列好似出左三個月左右咋喎... 你之前飲嗰隻係舊版方盒?
一口氣買左20條
今期送2隻杯
邊度買?
係呀 原來唔同架?
有冇巴打用緊vertuo plus 係澳洲見到$1000有找再送100粒capsule 但係香港係咪買唔到vertuo capsule
圖方
當然唔同...!你飲過嗰隻係starbucks自己出,膠製粉囊,我呢隻係nespresso官方出,印starbucks logo,瑞士雀巢製,鋁粉囊
原來係咁
咁同自家nespresso又有咩分別
定還是純粹賣個名
香港買唔到,一定要外國網講,而且vertuo冇咁好飲,味淡,唔夠熱
唔同味咁囉
India 最撚好飲
想買部機比屋企人
請問係咪最好係amazon uk買?
邊隻型號會比較好
thank you 咁都係翻香港入部essenza plus試下
大機啦
plus其實冇乜用,只係多左一個出水口做自動americano,俾得呢個價位已經買到cappuccino機了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞